Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Πέντε χρόνια φυλακή σε 20χρονη που έκαψε ολοσχερώς το σπίτι φίλης της

Θεσσαλονίκη: Πέντε χρόνια φυλακή σε 20χρονη που έκαψε ολοσχερώς το σπίτι φίλης της

Σε δικαστήριο ανηλίκων παραπέμπεται να δικαστεί η συνεργός - Ήθελαν να εκδικηθούν για το ερωτικό ενδιαφέρον που έδειξε στο θύμα ο φίλος της μίας

Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης μια 20χρονη κοπέλα που, μαζί με μια ανήλικη, έκαψαν ολοσχερώς το σπίτι φίλης τους για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για συνέργεια σε εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο. Το δικαστήριο δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Για την ίδια υπόθεση και ως ο άνθρωπος που έβαλε τη φωτιά στο διαμέρισμα για να εκδικηθεί το θύμα, κατηγορείται και μια άλλη νεαρή κοπέλα που όταν έγινε το συμβάν δεν είχε κλείσει τα 18 έτη. Έτσι, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

«Φταίω, δυστυχώς, γιατί έδωσα τον αναπτήρα» είπε η 20χρονη ζητώντας συγνώμη από το δικαστήριο και τον πατέρα του θύματος

Στην απολογία της η κατηγορούμενη παραδέχθηκε την εμπλοκή της στον εμπρησμό, αλλά υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό ρόλο. Το μόνο που έκανε, όπως είπε, ήταν να συνοδεύσει την ανήλικη στο μίνι μάρκετ και να της δώσει τον αναπτήρα, αλλά για να ανάψει τσιγάρο και όχι για να κάψει το σπίτι.

«Όταν φτάσαμε στο σπίτι, χτυπούσε την πόρτα, το παράθυρο, έπαιρνε τηλέφωνα. Ήθελε να κάνει φασαρία, δεν άνοιξε κάνεις. Μου είπε να πάμε στο μίνι μάρκετ. Στο μαγαζί μπήκε με φορά και άρχισε να ψάχνει, είπε στην υπάλληλο ότι θέλει οινόπνευμα. Παίρναμε πολλές φορές οινόπνευμα και βάζαμε σε χυμό και αναψυκτικό γιατί δεν είχαμε χρήματα να αγοράσουμε αλκοόλ. Η απόσταση από το σπίτι ήταν περίπου 500-600 μέτρα. Εκείνη δεν μου μιλούσε στο δρόμο, ήταν σα να μην υπήρχα. Ήταν χάλια από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Φτάσαμε σπίτι της κοπέλας, ξέραμε ότι έμενε εκεί», είπε.

Στη συνέχεια είπε ότι φώναζε και την παρακαλούσε. Όταν τη ρώτησε γιατί πηδάει τα κάγκελα, η ανήλικη της απάντησε «θα δεις τι θα κάνω».

«Ανέβηκε στα κεραμίδια και μπήκε μέσα, κρατούσε δύο μπουκάλια οινόπνευμα», είπε η 20χρονη, «Εγώ έμεινα κάτω και φώναζα. Μόλις βγήκαμε από το μίνι μάρκετ μου ζήτησε αναπτήρα για να κάνει τσιγάρο και τον κράτησε. ‘Τώρα θα της το κάψω’, μου είπε και μπήκε μέσα. Εγώ φώναζα ‘μη κάνεις τίποτα, κατέβα κάτω’. Είχα πιει αλκοόλ, είχα κάνει κόκα, δεν καταλάβαινα», ισχυρίστηκε.

«Ήταν ξεκάθαρα για ερωτική ζήλια», είπε, ενώ ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και τον πατέρα του θύματος. «Φταίω, δυστυχώς, γιατί της έδωσα τον αναπτήρα», είπε.

Το χρονικό 

Ήταν ξημερώματα της 6ης Ιουλίου του 2021, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όταν οι κατηγορούμενες, μαζί με το θύμα και την υπόλοιπη παρέα τους είχαν βγει για βραδινή διασκέδαση όπου είχαν καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοόλ. Κάποια στιγμή παρεξηγήθηκαν γιατί κατάλαβαν ότι ο σύντροφος της 17χρονης τότε κοπέλας έδειξε ερωτικό ενδιαφέρον για το θύμα.

Η παθούσα αποχώρησε με τη μοτοσυκλέτα του φίλου της 17χρονης, με τις κατηγορούμενες να πιστεύουν ότι θα την πάει στο σπίτι της, ωστόσο τα δυο παιδιά κατέληξαν στο διαμέρισμα του νεαρού.

Από τη φωτιά κινδύνεψαν άμεσα η θεία του θύματος και η 9χρονη αδελφή της, που ευτυχώς ξύπνησαν από τον καπνό που ερχόταν από τον κάτω όροφο

Η 17χρονη με τη συνεργό της πήγαν στο διώροφο σπίτι που διέμενε το θύμα με την οικογένειά της και χτύπησαν την πόρτα. Όταν δεν τους άνοιξε κανείς, πήγαν σε κοντινό κατάστημα ψιλικών από όπου προμηθεύτηκαν δύο μπουκάλια καθαρό οινόπνευμα, με τις κινήσεις τους να καταγράφονται από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης.

Οι δύο νεαρές επέστρεψαν στην οικία του θύματος και κατάφεραν να το βάλουν φωτιά, με αποτέλεσμα το σπίτι να καεί ολοσχερώς μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Από τη φωτιά κινδύνεψαν άμεσα η θεία του θύματος και η ανήλικη αδελφή της που, τότε, ήταν μόλις 9 ετών, καθώς την ώρα που κοιμόντουσαν αντιλήφθηκαν τον καπνό να εισέρχεται στο διαμέρισμά τους που βρίσκεται στον επάνω όροφο.

«Άρπαξα την ανιψιά μου και προσπάθησα να βγω στο μπαλκόνι, όμως δεν έβλεπα τίποτα από τον καπνό. Δεν μπορούσαμε να βγούμε από την κεντρική είσοδο γιατί υπήρχαν φλόγες και δεν βλέπαμε τίποτα. Ο πρώτος όροφος καιγόταν. Ένας γείτονας φώναζε ‘φωτιά’. Καταφέραμε και βγήκαμε από πίσω, πηδήξαμε από το μπαλκόνι και καταλήξαμε στον δρόμο για να γλιτώσουμε», είπε η γυναίκα.

«Ήμουν μεθυσμένη, κοιμήθηκα στον καναπέ»

Στο δικαστήριο το 20χρονο θύμα είπε ότι την ώρα της φωτιάς εκείνη κοιμόταν. «Ήμουν μεθυσμένη, μιλήσαμε λίγο, κάναμε ένα τσιγάρο και με πήρε ο ύπνος στον καναπέ. Άνοιξα τα μάτια μου το πρωί και είδα αστυνομικούς. Το σπίτι είναι του πατέρα μου και στο επάνω διαμέρισμα κοιμόταν η αδελφή μου και η θεία μου», είπε.

Το θύμα κοιμόταν την ώρα της φωτιάς κι όταν ξύπνησε το πρωί παρουσία αστυνομικών, βρήκε απειλητικά και προσβλητικά μηνύματα στο κινητό της

«Όταν μπήκα στο περιπολικό μου είπαν για μια πυρκαγιά στο σπίτι. Φαντάστηκα ότι θα έκαψαν κάποιο έπιπλο, δεν ήξερα τι είχε γίνει. Κάηκαν μετάλλια από τον αθλητισμό, ρούχα, πράγματα αξίας. Άκουσα ότι τη φωτιά την έβαλε η κατηγορούμενη με μία ακόμα επειδή κοιμήθηκα στο σπίτι του παιδιού. Εξαφανίστηκαν όλοι την επόμενη ημέρα», πρόσθεσε η ίδια.

Στη συνέχεια είπε ότι η διανυκτέρευσή της εκεί έγινε επειδή «ήμουν μεθυσμένη και με πήρε ο ύπνος στο σπίτι του. Ήμουν πολύ μεθυσμένη. Δεν μου είχαν πει ότι στην παραλία με κοιτούσε. Εγώ πήγα εκεί και σε μισή ώρα κοιμήθηκα, δεν κάναμε τίποτα άλλο. Δεν θυμάμαι αν μου έστελναν μηνύματα οι κατηγορούμενες όταν ήμουν εκεί, ήμουν λιώμα. Όταν ξύπνησα, βρήκα μηνύματα στο κινητό μου».

«Μην κάνεις το λάθος και βγεις έξω», έλεγε ένα από τα μηνύματα, είπε το θύμα, και «Θα σου σπάσω το σπίτι, ό,τι έχεις και δεν έχεις».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024