Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελαιόλαδο: ΠΓΕ στην Ινδία το εξαιρετικό παρθένο ΠΟΠ «Καλαμάτα»

Ελαιόλαδο: ΠΓΕ στην Ινδία το εξαιρετικό παρθένο ΠΟΠ «Καλαμάτα»

Το εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» θα προστατεύεται έναντι απομιμήσεων

Ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) στην Ινδία καταχωρήθηκε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα».

Συγκεκριμένα, στις 31 Οκτωβρίου 2023 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Γεωγραφικών Ενδείξεων του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Κυβέρνησης της Ινδίας η καταχώριση της προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Η Ινδία είναι η επόμενη μεγάλη αγορά, στην οποία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός  «Ένωση Μεσσηνίας» κατάφερε, μετά από μια πολυετή και απαιτητική διαδικασία, το εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» να προστατεύεται έναντι απομιμήσεων και να απαιτούνται οι εγκεκριμένες προδιαγραφές που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το όνομα (Καλαμάτα) και την περιοχή προέλευσης (Μεσσηνία).

Το εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» να προστατεύεται έναντι απομιμήσεων και να απαιτούνται οι εγκεκριμένες προδιαγραφές που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το όνομα (Καλαμάτα) και την περιοχή προέλευσης (Μεσσηνία)

Ανοίγονται καινούργοι δρόμοι

«Αυτή η προστασία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Ινδική αγορά θα αποτελέσει στο μέλλον στόχο των ελληνικών εξαγωγών μιας και η Ινδία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό μετά την Κίνα, με 1,36 δισεκατομμύρια κατοίκους. Συνεπώς, είναι ένα παράθυρο στο μέλλον», επισημαίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «προστατεύουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» παγκοσμίως, και διασφαλίζουμε την μοναδικότητα του ανοίγοντας καινούργιους δρόμους και προοπτικές συνεργασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα».

Ως επόμενο βήμα το επόμενο διάστημα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η «Ένωση Μεσσηνίας» θα είναι και η προστασία της «Ελιάς Καλαμάτας» ΠΟΠ μετά από μια σειρά χωρών, στις οποίες έχουν πετύχει την προστασία της.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024