Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To Renault Twingo ξανασυστήνεται ως αμιγώς ηλεκτρικό

To Renault Twingo ξανασυστήνεται ως αμιγώς ηλεκτρικό

To γαλλικό city car θα επανέλθει από το 2026 ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που θα διατεθεί σε τιμή μικρότερη των 20.000 ευρώ

Ηγαλλική φίρμα αποκαλύπτει ένα ακόμα μέρος των ηλεκτρικών της σχεδίων ως Ampere το οποίο θα πάρει την μορφή του Twingo το οποίο θα επιστρέψει από το 2026 ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό city car που θα διατεθεί σε τιμή μικρότερη των 20.000 ευρώ.

Η Renault παρουσίασε ήδη ένα πρωτότυπο που αναλαμβάνει να δώσει μια γεύση από την νέα ενσάρκωση του Twingo ως αμιγώς ηλεκτρικού καθώς και μια σειρά πληροφοριών για τα χαρακτηριστικά του νέου city car.

Σύμφωνα με αυτές, το νέο μοντέλο θα είναι εξαιρετικά αποδοτικό εμφανίζοντας ηλεκτρική κατανάλωση 1 kWh/10 χλμ. ενώ χάρη ακριβώς στον ηλεκτρικό του χαρακτήρα αλλά και τις νέες βιώσιμες μεθόδους παραγωγής, θα εξασφαλίζει έως και κατά 75% μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με ένα  σύγχρονο αυτοκίνητο αντίστοιχου μεγέθους με θερμικό κινητήρα.

Με δεδομένη την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της Renault, το Twingo θα λανσαριστεί υπό την σκέπη της νέας Ampere η οποία θα αναλάβει εξολοκλήρου τις ηλεκτρικές δραστηριότητες του γαλλικού ομίλου.

Η Ampere σχεδιάζει να λανσάρει έως και επτά νέα μοντέλα έως το τέλος της δεκαετίας με απώτερο σκοπό τη διάθεση έως και ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Σε αυτά, εκτός από τα ήδη γνωστά Megane E-Tech και Scenic E-Tech περιλαμβάνονται επίσης τα Renault 5 και 4 και πλέον το Twingo. Bέβαια σε ό,τι αφορά τα δύο πρώτα, θα υπάρξουν οι διάδοχοί τους οι οποίοι αναμένονται την περίοδο του 2027-28 οι οποίοι θα αξιοποιήσουν νέες μεθόδους παραγωγής που αναμένεται να μειώσουν το κόστος παραγωγής έως και κατά 40%, επιφέροντας σημαντική μείωση και στην τιμή τους.

Πλην όλων των παραπάνω μοντέλων, η Ampere θα αναλάβει και την παραγωγή δύο μοντέλων υπό τα σήματα της Alpine, του επίσης ηλεκτρικού νέου Nissan Micra το οποίο υπόκειται στις ήδη υφιστάμενες συμφωνίες μεταξύ Renault και Nissan ενώ θα λειτουργήσει επικουρικά και σε ό,τι αφορά τον εξηλεκτρισμό της Dacia.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024