Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pink: Θα μοιράσει 2.000 βιβλία απαγορευμένα, στην περιοδεία της στη Φλόριντα

Pink: Θα μοιράσει 2.000 βιβλία απαγορευμένα, στην περιοδεία της στη Φλόριντα

Βρίσκει ιδιαίτερα απεχθή την κίνηση απαγόρευσης των βιβλίων και συντάσσεται με την PEN America στο έργο της υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών

Η Pink, με μια προσωπικότητα που σπάει τα ταμπού και τις νόρμες, αυτή τη φορά συντάσσεται με τον μη κυβερνητικό οργανισμό PEN America, προκειμένου να βοηθήσει την κοινωνία της Φλόριντα να αντιμετωπίσει τη λογοκρισία. Και μάλιστα στην πράξη. Τι θα κάνει;

Η ανυπότακτη φύση της τη φέρνει να σταθεί απέναντι στη λογοκρισία

Ο ακτιβισμός της σταρ για τα απαγορευμένα βιβλία

Θα δώσει στις συναυλίες της στη Φλόριντα 2.000 βιβλία συνολικά από εκείνα που έχουν απαγορευτεί στην Πολιτεία και τα οποία αφορούν τα θέματα φύλου, ρατσισμού και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η ίδια βρίσκει ιδιαίτερα απεχθή την κίνηση απαγόρευσης των βιβλίων και συντάσσεται με την PEN America στο έργο της κατά της λογοκρισίας και υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Στις στάσεις-σταθμούς της περιοδείας της με δύο συναυλίες στο Μαϊάμι και στο Σανράιζ της Φλόριντα, θα μοιράσει από 1.000 αντίτυπα στην κάθε εκδήλωση, προς τους θαυμαστές της, από τα απαγορευμένα, σύμφωνα με νομοθεσία που πέρασε τον Ιούλιο του 2022 οπότε και αποφασίστηκε περιορισμός των τρόπων διδασκαλίας περί ρατσισμού, καθώς και των συζητήσεων για θέματα ΛΟΑΤΚΙ+, στα σχολεία της εν λόγω αμερικανικής Πολιτείας.

Η 44χρονη τραγουδίστρια γίνεται ένα από τα πρόσωπα της PEN America και με την διείσδυση και την επίδραση που έχει στο κοινό, επιχειρεί να ανοίξει τη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου, καθώς και τις τραγικές συνέπειες της επιβολής λογοκρισίας.

«Τα βιβλία μου έχουν δώσει ιδιαίτερη χαρά από τότε που ήμουν παιδί»

Από τις διαμαρτυρίες στη Φλόριντα

Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ με τη λογοκρισία των βιβλίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνα της  PEN America, που αφορούν το διάστημα από 1η Ιουλίου 2022 έως 31 Ιουνίου 2023, την προηγούμενη δηλαδή σχολική χρονιά, κατεγράφησαν 3.362 περιπτώσεις περιορισμών συγκεκριμένων τίτλων τόσο από τις αίθουσες των μαθητών όσο και από τις βιβλιοθήκες των σχολείων.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 33%, σε σχέση με την αμέσως περασμένη χρονιά. Οι περιοχές που εμφανίζονται αυτά τα θλιβερά φαινόμενα, είναι κυρίως η Φλόριντα, το Τέξας, το Μιζούρι, η Γιούτα και η Πενσυλβάνια.

Τα στοιχεία του οργανισμού καταδεικνύουν ότι στην Πολιτεία της Φλόριντα καταγράφονται τα περισσότερα απαγορευμένα βιβλία στα δημόσια σχολεία και τις βιβλιοθήκες, φτάνοντας το 40% των συνολικών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά, κατεγράφησαν 3.362 περιπτώσεις περιορισμών συγκεκριμένων τίτλων βιβλίων

Ενημέρωση και μέσω των social media

Μάλιστα η Pink μοιράστηκε στον επίσημο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram σε σχετικό live τη συζήτησή της με τη συγγραφέα Αμάντα Γκόρμαν και τη διευθύνουσα σύμβουλο της PEN America, Σούζαν Νόσελ, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του κοινού γι’ αυτό το θέμα.

Όπως λέει η Pink, «Τα βιβλία μου έχουν δώσει ιδιαίτερη χαρά από τότε που ήμουν παιδί και γι’ αυτό είμαι απρόθυμη να σταθώ αμέτοχη και να παρακολουθώ να απαγορεύονται βιβλία από τα σχολεία».

View this post on Instagram

A post shared by P!NK (@pink)

Sports in

Ο Τζολάκης περιγράφει την διαδικασία των πέναλτι στην ιστορική πρόκριση επί της Φενέρ (vid)

Για τρόπο με τον οποίο έζησε τη διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα όσα βίωσε μετά την ιστορική πρόκριση μίλησε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στο Οlympiacos TV

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024