Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολ Μακ Κάρτνεϊ: Ο Τζον Λένον ανησυχούσε για την υστεροφημία του

Πολ Μακ Κάρτνεϊ: Ο Τζον Λένον ανησυχούσε για την υστεροφημία του

Χαρακτήρισε το σινγκλ που έβγαλε το 1982 ως «ένα τραγούδι αγάπης για τον Τζον»

Ήταν ο μεγάλος οραματιστής, ανθρωπιστής και ανατρεπτικός καλλιτέχνης που υπήρξε η «ψυχή» του συγκροτήματος «The Beatles». Ο Τζον Λένον. Η δολοφονία του συγκλόνισε τον πλανήτη και βύθισε στο πένθος κοινό, θαυμαστές, φίλους και όποιον θα αγαπούσε και από το μέλλον τη μουσική τους.

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του πολιτισμού που σημάδεψαν το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς της μπάντας που έκλεψε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων διαχρονικά.

Η πιο διάσημη μπάντα του πλανήτη σε μεγάλες της στιγμές

Τι αποκάλυψε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ – Γιατί ανησυχούσε ο Λένον

Στο επεισόδιο από το iHeart Radio podcast που έκανε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ, με τίτλο «McCartney: A Life in Lyrics», μίλησε ο ίδιος για τον αγαπημένο του φίλο και συνεργάτη, Τζον Λένον και αποκάλυψε κάτι που δεν είχε πει μέχρι τώρα για κείνον.

Ο μουσικός, πολύ πριν δολοφονηθεί, στα 40 του χρόνια, έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, ανησυχούσε ειλικρινά για την υστεροφημία του και το πώς θα τον θυμούνταν οι άνθρωποι, αφού έφευγε μια μέρα από τη ζωή.

«Τον θυμάμαι να μου λέει, «Πολ, αγωνιώ για το πώς θα με θυμούνται οι άνθρωποι όταν πεθάνω», κάτι που για μένα ήταν κάτι το σοκαριστικό», είπε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ για το άλλο «σκαθάρι» που διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην πορεία του συγκροτήματος.

Η αλληλεπίδραση του Πολ και του Τζον ήταν κάτι το αξιοθαύμαστο πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία

«Imagine all the people…»

Πώς ήταν να δουλεύουν μαζί, πάνω στα τραγούδια

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, του είχε πει τότε, «Εντάξει, μείνε εκεί που είσαι. Οι άνθρωποι θα σκέφτονται ότι ήσουν υπέροχος, έχεις ήδη κάνει αρκετή δουλειά για να μπορείς να το δεις αυτό».
Στα 81 του χρόνια, ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ, η ιστορική επίσης προσωπικότητα του συγκροτήματος, σχολίασε στο εν λόγω podcast την παλιά συνομιλία τους και τη δική του αντίδρασης ως εξής: «Ήμουν κάτι σαν ιερέας. Συχνά έπρεπε να λέω «Γιε μου, είσαι υπέροχος, μην ανησυχείς γι’ αυτό» και κείνος το λάμβανε. Τον έκανε να νιώθει καλύτερα με τον εαυτόν του».

Μάλιστα, είπε λεπτομέρειες και για τον τρόπο που εργάζονταν παρέα οι δυο τους ο σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ: «Εάν κανείς με ρωτούσε πώς είναι να δουλεύεις με τον Τζον, η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ πολύ εύκολο, γιατί υπήρχαν δύο μυαλά να εργάζονται. Κι αυτή η αλληλεπίδραση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά κάτι το θαυμαστό».

«Ήταν πολύ δύσκολο για όλους στον κόσμο, γιατί ήταν ένας πολύ αγαπημένος χαρακτήρας κι ένας πολύ τρελός τύπος»

Ο Τζον Λένον ήταν αδιαμφισβήτητα η «ψυχή» των Beatles

Ένα τραγούδι αγάπης για τον Τζον

Περιγράφει και τον τρόπο που δημιουργούσαν οι δυο τους, πώς ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και πόσο του έλειψε αυτό. Χαρακτήρισε το σινγκλ που έβγαλε το 1982 ως «ένα τραγούδι αγάπης για τον Τζον», καθώς μοιράστηκε δημοσίως ότι αυτό το έγραψε αμέσως μετά τη δολοφονία του Τζον Λένον κι αυτός ήταν ένας τρόπος να τον αναλογίζεται στις πιο τρυφερές και στοργικές αναμνήσεις που είχε από κείνον.

«Θυμόμουν πράγματα από τη σχέση μας και από εκατομμύρια πράγματα που είχαμε κάνει μαζί», είπε ο Πολ για τις συζητήσεις τους, τους περιπάτους, τις ορειβασίες τους.

Για κείνον το να γράψει το τραγούδι ήταν μια πολύ συγκινητική και συναισθηματική στιγμή κι ένας τρόπος να θεραπεύει τον μεγάλο πόνο από την απώλειά του, καθώς ήταν μόνος του μέσα σε ένα δωμάτιο και συνειδητοποιούσε ότι τον είχε χάσει.

Όπως ανέφερε για τον Τζον Λένον, «Ήταν πολύ δύσκολο για όλους στον κόσμο, γιατί ήταν ένας πολύ αγαπημένος χαρακτήρας κι ένας πολύ τρελός τύπος. Ήταν τόσο πολύ ξεχωριστός και ιδιαίτερος».

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024