Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαίη Μπακογιώργου: Στη φυλακή οι κατηγορούμενες για τη δολοφονία της

Φαίη Μπακογιώργου: Στη φυλακή οι κατηγορούμενες για τη δολοφονία της

Μητέρα και αδελφή του θύματος, καθώς και η σπιτονοικοκυρά οδηγούνται στη φυλακή.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν πριν από λίγο με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα και οι τρεις γυναίκες οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου το Οκτώβριο του 2022 στην Κυψέλη.

Η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης Φαίης οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του ανακριτή. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση διά ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Το χρονικό της σοκαριστικής υπόθεσης

Η Φαίη είχε κάνει τρία παιδιά και ετοιμαζόταν να φέρει στη ζωή το τέταρτο παιδί της, όταν βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Τα ίχνη της είχαν χαθεί στις 8 Οκτωβρίου 2021 στην Κυψέλη. Για την εξαφάνισή της είχε εκδοθεί missing alert, με την κοπέλα να εντοπίζεται νεκρή την ίδια ημέρα.

Από τότε ο πατέρας της προσπαθούσε να βρει τον δολοφόνο του παιδιού του, ψάχνοντας πληροφορίες για το διαμέρισμα «κολαστήριο» όπου έμενε η Φαίη Μπακογιώργου, με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι η κόρη του είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης και μαστροπείας.

«Τη χτυπούσαν και την κακοποιούσαν, χτυπούσαν και τα παιδιά. Την εξωθούσαν στην πορνεία, γι΄αυτό και είχε τόσα παιδιά σε τόση μικρή ηλικία. Ήξεραν ότι εάν εγώ μάθαινα κάτι θα κινούσα γη και ουρανό», είχε δηλώσει τότε ο πατέρας της Φαίης.

Από την πλευρά τους, η μητέρα και η αδελφή της Φαίης ισχυρίζονταν ότι ο πατέρας της γνωρίζει τον δολοφόνο του θύματος και ότι θα πρέπει να μιλήσει.

H υπόθεση έφτασε στην εξιχνίαση από την επιμονή και την υπομονή του πατέρα ο οποίος έκανε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού του και με όλα τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει πριν ένα χρόνο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές αξιολόγησαν και αξιοποίησαν τα στοιχεία της μήνυσης και προχώρησαν στη σύλληψη των τριών γυναικών.

«Με σκότωσαν κι εμένα μαζί με τη Φαίη» – Όταν η μητέρα της έπαιζε θέατρο

Κακοστήμενη παράσταση θυμίζουν πια οι δηλώσεις της μητέρας της Φαίης Μπακογιώργου, που δολοφονήθηκε στην Κυψέλη τον Οκτώβριο του 2022 λίγο πριν από τη σύλληψή της ως ύποπτη για τη δολοφονία της κόρης της, μαζί με την άλλη κόρη της και τη σπιτονοικοκυρά τους.

Η μητέρα της Φαίης είχε μιλήσει στην εκπομπή Live News και δήλωνε συντετριμμένη, «έτοιμη να φουντάρει» και έλεγε «με έχουν σκοτώσει και όχι μία φορά, τέσσερις φορές. Μαζί με τη Φαίη μου και τα παιδάκια της».

«Έπαθα καρδιακή ανεπάρκεια. Αεροδιακομιδή από εκεί που ήμουν στη δουλειά, Αθήνα και είμαι στο Θριάσιο. Και μου έβγαλε στο νεφρό ένα μόρφωμα και πάμε για χειρουργείο.

«Ειρωνεία της τύχης δεν είναι αυτό; Πολύ μεγάλη ειρωνεία. Η ψυχολογία μου είναι χαμένη, δεν υπάρχει κορίτσι μου. Πάρε με, γιατί είμαι σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση που δεν ξέρω. Έτσι μου έρχεται να φουντάρω. Ωραία, μαθαίνω ποιος το έκανε όλο αυτό ή ποιοι. Και; Και; Μου γύρισαν πίσω το παιδί μου; Κανένας».

«Σίγουρα θα είναι μία δικαίωση, αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι. Στο χώμα, στο χώμα θα είναι πάντα. Και μετά σε ένα κασελάκι. Απλά τα πράγματα. Δεν θέλω, μου κάνει κακό. Το βράδυ δεν κοιμάμαι. Ξέρεις πως αισθάνομαι; Με έχουν σκοτώσει και όχι μία φορά, τέσσερις φορές. Μαζί με τη Φαίη μου και τα παιδάκια της», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, σχετικά με το ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τη δολοφονία της 23χρονης.

«Την είχα σαν παιδί μου…» έλεγε η σπιτονοικοκυρά για τη Φαίη

Να παρουσιαστεί ως άτομο που βοηθούσε αρκετά την Φαίη Μπακογιώργου είχε προσπαθήσει να εμφανιστεί η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης, τον Νοέμβριου του 2021.

«Δεν μπορώ να σας μιλήσω για το κορίτσι το νεκρό, είμαι καταρρακωμένη» είχε τονίσει η γυναίκα που κατηγορείται μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της αδικοχαμένης Φαίης για τη δολοφονία της.

Μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» η σπιτονοικοκυρά ανέφερε πως βοηθούσε το θύμα και την πρόσεχε από όταν έμενε μόνη στο σπίτι της – πριν ακόμα μείνει εκεί και η υπόλοιπη οικογένειά της.

Όπως είχε πει, τους φιλοξενούσε όλους στο σπίτι της, γιατί δεν ήθελε να τους αφήσει στο δρόμο.

«Το είχα το κορίτσι δύο χρόνια και την έπαιρνα παντού μαζί μου. Έχω μάρτυρες να σας πουν πώς την είχα. Και να σας λένε ότι το κορίτσι ήταν χτυπημένο και ζούσε σε κακές συνθήκες; Και εμείς το βλέπαμε και οι γείτονες και ξέρουμε ποιος χτύπαγε την Φαίη… Δεν ξέρει κανείς τον δικό μου πόνο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024