Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Crown» και η οργή της βασιλικής οικογένειας - Η Νταϊάνα, οι νάρκες και ο Κάρολος

Το «Crown» και η οργή της βασιλικής οικογένειας – Η Νταϊάνα, οι νάρκες και ο Κάρολος

Κάποια στοιχεία από την απεικόνιση της πριγκίπισσας Νταϊάνα ενδέχεται να προκαλέσουν την οργή της βασιλικής οικογένειας στον τελευταίο κύκλο της σειράς «The Crown».

Ο τελευταίος κύκλος του The Crown αναμένεται να εξοργίσει τη βασιλική οικογένεια, καθώς σε ένα από τα αμφιλεγόμενα επεισόδια η πρικίπισσα Νταϊάνα (Elizabeth Debicki) εμφανίζεται να συνομιλεί με τον φίλο της Ντόντι Αλ Φαγέντ (Khalid Abdalla) και να παρομοιάζει την ημέρα του γάμου της με τον Κάρολο με το να πατάει σε νάρκη.

Συζητώντας για τις συγκλονιστικές ιστορίες των θυμάτων ναρκών μετά την επίσκεψή της στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη τον Αύγουστο του 1997, η Νταϊάνα μιλάει στον Ντόντι για το Δίκτυο Επιζώντων Ναρκών.

«Ένας άνθρωπος που ονομάζεται Ken Rutherford μου επέστησε την προσοχή σε αυτό. Ξεκίνησε το Δίκτυο Επιζώντων Ναρκών. Αφότου το τζιπ του έπεσε σε νάρκη στη Σομαλία και έχασε και τα δύο του πόδια.

Μου είπε ότι κάθε επιζών έχει μια ημερομηνία της ημέρας που πάτησε τη νάρκη. Είπε «η δική μου ήταν στις 16 Δεκεμβρίου 1963». Εγώ είπα «η δική μου ήταν η 29η Ιουλίου 1981, η ημέρα του γάμου μου».

Μια βασιλική βιογράφος, η Ingrid Seward, ωστόσο, επέμεινε πως η εκλιπούσα πριγκίπισσα δεν θα έκανε ποτέ μια τέτοια σύγκριση. «Η Νταϊάνα δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι είναι μια ατυχής σύγκριση. Νομίζω ότι και μόνο το γεγονός ότι το The Crown απεικονίζει τη ζωή και τον θάνατο της Νταϊάνα εκμεταλλεύεται τη μνήμη της ώστε να μπορούν να βάλουν στο στόμα της ό,τι θέλουν -όσο δυσάρεστο και αν το βρίσκουν οι άνθρωποι» δήλωσε χαρακτηριστικά στη The Sun.

Είναι κάτι για το οποίο θα τη θυμόμαστε για πάντα

Αναφερόμενη στο έργο της πριγκίπισσας Νταϊάνα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις νάρκες σημείωσε πως ήταν πολύ σημαντικό. «Ήταν το μεγάλο της θέμα και είχε επίσης μια μεγάλη επιτυχία. Είναι κάτι για το οποίο θα τη θυμόμαστε για πάντα».

Η Συνθήκη της Οτάβα που απαγόρευε τις νάρκες υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1997, μόλις τρεις μήνες μετά τον θάνατό της. Η MailOnline επικοινώνησε με το Netflix χωρίς να έχει κάποιο σχόλιο του κολοσσού του streaming.

Οι αμφιλεγόμενες σκηνές με το «φάντασμα» της Νταϊάνα

Η έκτη και τελευταία σεζόν του «The Crown» εμβαθύνει στα γεγονότα γύρω από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, μαζί με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ και τον σοφέρ τους Ανρί Πολ. Η σειρά διερευνά την αντίδραση της βασιλικής οικογένειας στην τραγωδία και απεικονίζει τις καλοκαιρινές διακοπές της Νταϊάνα και του Ντόντι στο Σεν Τροπέ πριν από το μοιραίο τροχαίο.

Οι σκηνές στο Παρίσι γυρίστηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ για τις σκηνές στο Σεν Τροπέ νοικιάστηκε ένα γιοτ και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Μαγιόρκα.

Αν και για λόγους ευαισθησίας δεν αναπαρίσταται η ακριβής στιγμή του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, υπάρχουν αμφιλεγόμενες σκηνές στις οποίες ο Κάρολος συνομιλεί τρυφερά με μια φανταστική πριγκίπισσα Νταϊάνα στην καμπίνα του βασιλικού αεροπλάνου καθώς συνοδεύει τη σορό της από το Παρίσι στο Λονδίνο. Αργότερα το φάντασμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα εμφανίζεται και στη βασίλισσα Νταϊάνα.

Οι κριτικοί που είδαν τις σκηνές τις χαρακτήρισαν «φάρσες», με τον δημιουργό της σειράς Peter Morgan να επιμένει πως δεν ήταν αυτή η πρόθεση. «Ποτέ δεν το φαντάστηκα ως φάντασμα της Νταϊάνα με την παραδοσιακή έννοια. Ήταν η ίδια που συνέχιζε να ζει έντονα στο μυαλό εκείνων που άφησε πίσω της» δήλωσε στο περιοδικό Variety.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024