Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στυγερός δολοφόνος στην Ιταλία αποφυλακίστηκε λόγω παχυσαρκίας!

Στυγερός δολοφόνος στην Ιταλία αποφυλακίστηκε λόγω παχυσαρκίας!

Σκότωσε την κοπέλα του με 57 μαχαιριές, αλλά βγήκε από τη φυλακή «επειδή είναι παχύσαρκος και έχει κατάθλιψη».

Απίστευτο. Μοναδικό δικανικό… θαύμα. Ιταλός καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση, επειδή κατέσφαξε την κοπέλα του, αλλά επέστρεψε στο σπίτι του στην Μπιέλα «για λόγους υγείας».

Είχε σκοτώσει την κοπέλα του στην παραλία. Το όνομά της ήταν Έρικα Πρέτι. Ήταν 11 Ιουνίου 2017. Ετοίμαζαν σάντουιτς πριν πάνε στην παραλία. Τον είχε μαλώσει που έκανε πάρα πολλά ψίχουλα. Για αυτά τα λίγα ψίχουλα και την γκρίνια της την έσφαξε με 57 μαχαιριές. Ήταν από τις πρώτες τους διακοπές ως αρραβωνιασμένο ζευγάρια. Στο San Teodoro της Σαρδηνίας. Προορισμός για ανέμελους νέους, όπως ήταν οι δυο τους. To φινάλε ήταν τραγικό. Μια δολοφονία που συντάραξε όλη την Ιταλία.

Η αδικοχαμένη Έρικα Πρέτι που δέχθηκε 57 μαχαιριές από το σύντροφό της.

«Είμαι εξουσιοδοτημένος να γνωστοποιήσω ότι οι δικαστές του εποπτικού δικαστηρίου του Τορίνο έδωσαν κατ’ οίκον περιορισμό στον Dimitri Fricano για να του επιτραπεί να υποβληθεί σε θεραπεία και επομένως για λόγους υγείας να αποφυλακισθεί», ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

Ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση, όμως αποφυλακίστηκε γιατί είναι παχύσαρκος, «υπερκαπνιστής», πάσχει από «ναρκισσιστικό οριακό αγχώδες-καταθλιπτικό σύνδρομο»

Ο 35χρονος σήμερα Φρικάνο καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλάκιση και μέχρι στιγμής έχει εκτίσει σχεδόν 6 χρόνια φυλάκιση στη Βαλέτα του Τορίνο.

Τώρα, ωστόσο, οι συνθήκες υγείας του (έχει χαρακτηριστεί «παχύσαρκος» και «με κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών») δεν είναι πλέον «συμβατές» με την προσωποκράτηση, ιδίως επειδή η κουζίνα της φυλακής δεν είναι σε θέση να παρέχει γεύματα χαμηλών θερμίδων στον κρατούμενο που, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να ακολουθήσει τη δίαιτα που του υποδεικνύεται και χρειάζεται ειδική παρακολούθηση και βοήθεια.

Ολοι οι λόγοι που συνδέονται με την αποφυλάκιση του συνδέονται με την κατάσταση της υγείας του: ο Φρικάνο είναι παχύσαρκος, «υπερκαπνιστής», πάσχει από «ναρκισσιστικό οριακό αγχώδες-καταθλιπτικό σύνδρομο» και έχει γνωστικό έλλειμμα, συνέπεια μιας εγκεφαλίτιδας που τον έπληξε τη δεκαετία του 1990.

Στη συνέχεια, ο δικαστής του εποπτικού δικαστηρίου του επέτρεψε κατ’ οίκον περιορισμό και αυτός επέστρεψε για να ζήσει στο σπίτι του στη Biella.

Ο Φρικάνο, ο οποίος είχε δηλωθεί ικανός για κατανόηση και θέληση μετά από ψυχιατρικές αξιολογήσεις, αμέσως μετά το έγκλημα μίλησε για απόπειρα ληστείας που κατέληξε άσχημα και στη συνέχεια ομολόγησε – αφού εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Μπιέλα μπροστά στην εισαγγελέα Teresa Angela Camelio και στον υπολοχαγό Tindaro Gullo – ότι ήταν αυτός που σκότωσε την Erika.

Στο αποκορύφωμα μιας έξαλλης λογομαχίας, ο νεαρός είχε αρπάξει ένα μαχαίρι με οδοντωτή λεπίδα μήκους περίπου τριάντα εκατοστών, το οποίο χρησιμοποιούσαν λίγο πριν για να κόψουν ψωμί και είχε σφάξει την κοπέλα του με ακριβή και θανατηφόρα χτυπήματα. Επειδή του φώναξε…

Η κατ’ οίκον κράτηση θα διαρκέσει ένα χρόνο, εκτός εάν παραταθεί ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του Φρικάνο, ένοχου ενός φρικιαστικού εγκλήματος.

Η είδηση της αποφυλάκισής της έξι χρόνια μετά το έγκλημα προκάλεσε οργή στην οικογένεια της Έρικα Πρέτι, αλλά και στην Ιταλία οι νόμοι έχουν τα παραθυράκια τους.

«Κατ’ οίκον περιορισμός για τον Dimitri; Είναι μια επαίσχυντη απόφαση. Ήξερα ότι δεν θα εκτίσει 30 χρόνια φυλάκιση, αλλά τα έξι είναι πραγματικά πολύ λίγα. Και για εμάς ο πόνος είναι ακόμα πολύ δυνατός». Αυτά είναι τα λόγια του Fabrizio Preti, του πατέρα της Erika.

«Ο χρόνος, λένε, γιατρεύει τις πληγές, αλλά όχι αυτές των δύο γονιών που τους σκοτώνουν μια κόρη. Όταν κάποιοι φίλοι με ενημέρωσαν ότι ο Dimitri είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μια πληγή άνοιξε ξανά. Ήταν σαν να δέχτηκα ένα μαχαίρι στην καρδιά», εξήγησε ο Πρέτι.

«Είχα μάθει ότι τον Ιανουάριο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για λίγες μέρες, αλλά μετά επέστρεψε στη φυλακή. Είναι σπάνια περίπτωση. Ωστόσο, με διαβεβαίωσε ότι αν συνέλθει, θα επέστρεφε στο κελί του. Δεν το πιστεύω και πολύ», κατέληξε. «Ενώ βρισκόμαστε να κλαίμε στον τάφο της κόρης μας κάθε μέρα, ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει ολόκληρη την ποινή του», πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024