Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Λιοντάρι κυκλοφορεί ελεύθερο - Μείνετε στα σπίτια σας, λέει ο δήμαρχος

Ιταλία: Λιοντάρι κυκλοφορεί ελεύθερο – Μείνετε στα σπίτια σας, λέει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος του Λαντίσπολι, Αλεσάντρο Γκράντο, σήμανε τον συναγερμό - Το λιοντάρι έχει εντοπιστεί, αλλά δεν έχει παγιδευτεί ακόμα

Οι κάτοικοι μιας πόλης κοντά στη Ρώμη κλήθηκαν σήμερα να παραμείνουν στα σπίτια τους, αφού ένα λιοντάρι δραπέτευσε από ένα τοπικό τσίρκο και κυκλοφορεί ελεύθερο στην περιοχή.

Ο Αλεσάντρο Γκράντο, ο δήμαρχος του Λαντίσπολι, μιας πόλης περίπου 40.000 κατοίκων, σήμανε τον συναγερμό με ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία βοηθά το προσωπικό του τσίρκου και εντοπίσει το αιλουροειδές.

«Ένα λιοντάρι το έσκασε από το τσίρκο», έγραψε, διευκρινίζοντας ότι το ζώο εθεάθη σε ένα ρυάκι κοντά στις εγκαταστάσεις του τσίρκου.

«Το προσωπικό του τσίρκου, με την υποστήριξη της αστυνομίας, προσπαθούν να το ακινητοποιήσουν και να το οδηγήσουν πίσω στο τσίρκο. Σας ζητούμε να είστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγετε τις μετακινήσεις μέχρι νεωτέρας», πρόσθεσε.

Video

Στο κυνήγι του λιονταριού

Μετά τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα, διαδόθηκαν φήμες για ένα λιοντάρι που είχε δραπετεύσει από ένα τσίρκο στη Viale Mediterraneo. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, οι οποίες σταδιακά έγιναν μαζικές, αναφέρει η ιστοσελίδα Roma Today. Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε ύστερα από αναφορά των ιδιοκτητών του τσίρκου.

Καραμπινιέροι, δασοφύλακες του Τσίτε, οικονομική αστυνομία, κρατική αστυνομία, τοπική αστυνομία, επαρχιακή αστυνομία, όλοι στο κυνήγι του λιονταριού, αναφέρει η Roma Today.

«Ένα ελικόπτερο πέταξε πάνω από την περιοχή. Στις 3.50 μ.μ. το αιλουροειδές εντοπίστηκε σε μια συστάδα καλαμιών, στην περιοχή της τάφρου Sanguinara, όχι μακριά από το τσίρκο. Ο διευθυντής του τσίρκου βρέθηκε στο σημείο, με το κατάλληλο κλουβί. Μέχρι το απόγευμα, το ζώο δεν είχε ακόμη παγιδευτεί.

Το τσίρκο δεν είχε άδεια

Ο Γκράντο σημείωσε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook ότι δεν είχε δώσει άδεια για την παρουσία ενός τσίρκου με λιοντάρια στην πόλη, αλλά δεν ήταν στις αρμοδιότητές του και να την απαγορεύσει.

«Για όσους ρωτάνε γιατί το τσίρκο έρχεται στην πόλη και γιατί ο δήμαρχος έδωσε την άδεια, η απάντηση είναι ότι δεν έχω εγκρίνει τίποτα, δεν είναι στο χέρι μου να κάνω κάτι τέτοιο και ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στα τσίρκα με ζώα να έρχονται στην πόλη μας. Το 2017 προσπαθήσαμε, αλλά χάσαμε την προσφυγή στο ΤΑΡ και έπρεπε επίσης να αποζημιώσουμε τα δικαστικά έξοδα στους αιτούντες».

Μέχρι να αλλάξουν οι κανονισμοί, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, κατέληξε ο δήμαρχος του Λαντίσπολι.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024