Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αττική: Συνελήφθη 42χρονος που μετέδιδε live κακοποιητικές πράξεις σε βάρος ατόμων με αναπηρία

Αττική: Συνελήφθη 42χρονος που μετέδιδε live κακοποιητικές πράξεις σε βάρος ατόμων με αναπηρία

Ο συλληφθείς κατηγορείται για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μια φρικιαστική υπόθεση βλέπει σήμερα (11/11) το φως της δημοσιότητας, με τη σύλληψη ενός 42χρονου άνδρα από την Αστυνομία, ο οποίος μετέδιδε απευθείας σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (Youtube) κακοποιητικές πράξεις σε βάρος δύο θυμάτων εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους.

Ο κατηγορούμενος βασάνιζε τα θύματά του, που αντιμετωπίζουν διανοητικά προβλήματα, με φρικτές μεθόδους, τους προκαλούσε σωματικές βλάβες ενώ δεν δίσταζε να τα χτυπά με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Ο 42χρονος συνελήφθη στις 6 Νοεμβρίου στο Κερατσίνι

Η ανακοίνωση της Ελληνική Αστυνομίας

Στη σύλληψη ενός 42χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετέδιδε απευθείας σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κακοποιητικές πράξεις σε βάρος δύο θυμάτων εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους, προχώρησαν στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 42χρονος κατηγορείται για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μέριμνα των θυμάτων ρατσιστικής κακοποιητικής συμπεριφοράς

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, έχοντας δημιουργήσει λογαριασμό σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναπαραγωγής εικονοληπτικού υλικού με εγγεγραμμένους χρήστες, προέβαινε σε ζωντανή μετάδοση -το τελευταίο χρονικό διάστημα- σε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος δύο νεαρών ατόμων εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους.

Η εν λόγω κακοποιητική συμπεριφορά συνιστούσε συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, όπως χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), και εξώθηση σε πράξεις γενετήσιας ελευθερίας.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 6-11-2023 στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μέριμνα των θυμάτων ρατσιστικής κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024