Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάμερες, κάμερες, κάμερες παντού

Κάμερες, κάμερες, κάμερες παντού

Τα «κάμερες παντού» και «να κοπούν τα δέντρα στα Εξάρχεια» δεν είναι έλλογες τοποθετήσεις. Υπηρετούν το συμπέρασμα «ακόμα δεν τον είδαμε, χάλια είναι ο Δούκας».

Η αρχή έγινε με τις περίφημες «750 κάμερες»: «δεν μπορούμε να έχουμε αστυνομικό σε κάθε γειτονιά. … συμφωνήσαμε με τον υπουργό να τοποθετήσουμε κάμερες σε 750 σημεία της πόλης», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Δική μου προτεραιότητα είναι να υπάρχει ο δημοτικός αστυνομικός στις γειτονιές», απάντησε ο Χάρης Δούκας.

Δεν θέλει κάμερες; Τι είν’ τούτο το τέρας; Θέση ύποπτη που παρέπεμπε στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάνθηκαν τα κομματικά πληκτρολόγια –  δεύτερος γύρος ερχόταν.

Η υπόσχεση για τις «750 κάμερες» διατυπώθηκε ακριβώς πριν τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών – όχι ότι ο κ. Οικονόμου έκανε ταξίματα σε ανασφαλείς γηραιούς ψηφοφόρους.

Καταπόθηκε αμάσητο το «δεν μπορούμε να έχουμε αστυνομικό σε κάθε γειτονιά»· ας είχε υποσχεθεί το αντίθετο  η κυβέρνηση το 2019.

Κανείς δεν θυμήθηκε τις χιλιάδες  άχρηστες κάμερες στους δρόμους της Αθήνας και στις εθνικές οδούς –  ούτε ότι το Ισραήλ εμπιστεύθηκε την ασφάλειά του σε κάμερες που αμέσως εξουδετερώθηκαν από τη Χαμάς.

Ούτε μας εξήγησαν γιατί οι 750 κρατικές κάμερες θα αποτρέπουν την εγκληματικότητα αποτελεσματικότερα από τις δεκάδες χιλιάδες ιδιωτικές κάμερες και τα εκατομμύρια κινητά που νυχθημερόν φωτογραφίζουν και  βιντεοσκοπούν τα πάντα στο Λεκανοπέδιο.

Έχουμε και το ζήτημα του σταθμού στην Πλατεία Εξαρχείων.

Μάλλον είναι πολιτική η απόφαση –  αλλά ήσαν άραγε συγκοινωνιολογικές οι αποφάσεις να ξεκινήσει η πρώτη γραμμή του μετρό από το Πεντάγωνο και να γίνει καμπύλη παράκαμψη για να περνά και από τη ΓΑΔΑ;

Ο  Χάρης Δούκας είχε ρητά δηλώσει «είμαι υπέρ του Μετρό στα Εξάρχεια. Είναι φιλολαϊκό μέτρο».

Το επανέλαβε τη Δευτέρα και κάλεσε την εταιρεία να τηρήσει την υπόσχεσή της για τα δέντρα: «να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους».

Οι connaisseurs  αποφάνθηκαν ξανά πως ο κ. Δούκας είναι λίγος: «φαιδρή ανάρτηση …  οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους», απήγγειλε ο προεξάρχων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Επαναστατική γυμναστική στις πλάτες των πολιτών», συμπλήρωσε κ. Μαρινάκης.

«Ναι, ναι, ναι: έχουμε ένα νέο Κασσελάκη, συριζαϊκό λύκο με δορά πασοκικού αμνού» απάντησε ομοθυμαδόν ο χορός των σχολιαστών σε κοινωνικά δίκτυα, σταθμούς, εφημερίδες.

Τα «κάμερες παντού» και «να κοπούν τα δέντρα στα Εξάρχεια» δεν είναι έλλογες τοποθετήσεις.

Υπηρετούν το συμπέρασμα «ακόμα δεν τον είδαμε, χάλια είναι ο Δούκας».

Αποτελούν εκ των προτέρων υπονόμευση του εκλεγμένου δημάρχου διότι πρέπει μονίμως να αποδεικνύεται πως δεν υπάρχουν ανεπάρκειες, όσα κάνει η ΝΔ και η κυβέρνηση είναι υπέροχα,  όσοι έχουν αντίθετη άποψη είναι απλώς λαϊκιστές που εξαπατούν τους ψηφοφόρους.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024