Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ενέκριναν την πώληση αρμάτων μάχης αντί 2,53 δισ. δολαρίων στη Ρουμανία

ΗΠΑ: Ενέκριναν την πώληση αρμάτων μάχης αντί 2,53 δισ. δολαρίων στη Ρουμανία

Εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ η πώληση στη Ρουμανία τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης αξίας 2,53 δισ. δολαρίων, τα οποία θα βελτιώσουν την ικανότητά της «ν’ αντιμετωπίζει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν χθες Πέμπτη την πώληση τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης αντί 2,53 δισ. δολαρίων στη Ρουμανία, συμμαχική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και γειτονική της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο, ανακοίνωσε επίσημη υπηρεσία του Πενταγώνου (στη φωτογραφία αρχείου του Matthew Keeler/U.S. Army, επάνω, αμερικανικά άρματα μάχης M1A2 Abrams σε κοινή άσκηση αμερικανικών και ρουμανικών ενόπλων δυνάμεων).

«Θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ»

Η συμφωνία αυτή «θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών βελτιώνοντας την ασφάλεια ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ», ανέφερε σε δελτίο Τύπου η Υπηρεσία Συνεργασίας Αμυνας και Ασφάλειας (DSCA), αρμόδια για τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό.

Η συμφωνία «θα βελτιώσει την ικανότητα της Ρουμανίας ν’ αντιμετωπίζει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές, παρέχοντας μια αξιόπιστη δύναμη ικανή ν’ αποτρέπει τους αντιπάλους και να συμμετέχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ», προστίθεται.

Η Ρουμανία συνορεύει με την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Μόσχα από τον Φεβρουάριο του 2022 μετά τη ρωσική εισβολή στο έδαφός της.

Αναμένεται επικύρωση

Εκτοτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτάχυναν τα προγράμματά τους παροχής βοήθειας και προμήθειας όπλων στο Κίεβο και στους συμμάχους μέλη του ΝΑΤΟ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την πώληση στη Ρουμανία και, όπως απαιτείται από τον νόμο, η DSCA ενημέρωσε επίσημα το Κογκρέσο την Πέμπτη, το οποίο αναμένεται τώρα να επικυρώσει τη συμφωνία πώλησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024