Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Ο Ολυμπιακός υποφέρει από λειψανδρία λόγω τραυματισμών

Ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού τα τελευταία τρία χρόνια είναι το να μπαίνει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και το ίδιο θέλει και εφέτος άσχετα εάν η πρώτη (2023) και η δεύτερη (2022) θέση που είχε πάρει αντίστοιχα τις τελευταίες δύο σεζόν στην κανονική περίοδο μοιάζουν εφέτος μακρινές.

Οχι τόσο λόγω βαθμολογίας, αλλά κυρίως εμφάνισης και λύσεων μέχρι να επιστρέψουν όλοι ετοιμοπόλεμοι δεδομένου ότι και ο Μιλουτίνοβ εδώ και δύο εβδομάδες παίζει τραυματίας και μάλιστα η κατάστασή του επιδεινώθηκε (με σπάσιμο του δάχτυλου του στο πόδι).

Ο Ολυμπιακός υποφέρει από… λειψανδρία και ο Μπαρτζώκας ψάχνει τη λύση

Η ήττα από μια ομάδα που δεν θα μπει λογικά όχι μόνο στα πλέι οδ, αλλά ούτε στα πλέι ιν (άρα εκτός δεκάδας) είναι μεγάλο πισωγύρισμα και αυξάνει την πίεση στην ομάδα.

Η οποία θέλει να επιστρέψει στις…εργοστασιακές ρυθμίσεις της ώστε να κάνει απλά δεδομένα πράγματα που έκανε πέρυσι αλλά η λειψανδρία που δημιουργεί σωματική και ψυχική κόπωση δεν την αφήνει.

Μπορείς να τον πεις και άτυχο τον Ολυμπιακό. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους τραυματισμούς. Δύο εβδομάδες να αργούσε το ντόμινο των προπονητών σε Μπασκόνια και Ερυθρό Αστέρα οι Ερυθρόλευκοι θα είχαν δύο περιπάτους στο ΣΕΦ με κόουτς Πεναρόγια στην πρώτη και κόουτς Ιβάνοβιτς στο δεύτερο.

Τώρα έχασαν από τους Βάσκους (και τον καλύτερο προπονητή στην ιστορία τους, τον μόνο που τους έχει ταιριάξει τόσο πολύ και είναι ο Ιβάνοβιτς) και θα φτύσουν…αίμα κόντρα στον μεταμορφωμένο (στα χέρια του Γιάννη Σφαιρόπουλου πλέον) Ερυθρό Αστέρα την άλλη Πέμπτη. Αφού πρώτα θα έχουν επισκεφτεί το Βελιγράδι για τον αγώνα με τη Μακάμπι την Τρίτη.

Το αμείλικτα σκληρό (για όλους) πρόγραμμα της Ευρωλίγκας δεν επιτρέπει σε καμία ομάδα να κάτσει να κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα και ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί εξαίρεση ο οποίος μόνο με ένα 2/2 στη διαβολοβδομάδα μπορεί να πάρει λίγο τα πάνω του.

Οχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά καθώς είναι το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά που χάνει στη…λήξη κάτι που σπάνια γινόταν πέρυσι και όταν πήγαινε το (εκάστοτε) παιχνίδι να κριθεί στο σουτ 9/10 φορές σε αναμμένα κάρβουνα καθόταν ο αντίπαλος ενώ τώρα Αρμάνι, Φενέρ και Μπασκόνια είχαν αυτές την αυτοπεποίθηση να τελειώσουν με ένα μεγάλο σούτ όπως του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ (μόλις το δεύτερο καλάθι του στον αγώνα) στα 7 δέκατα του δευτερολέπτου ή με άμυνα στο τελευταίο σουτ όπως στη Φενέρ.

Η φιλοσοφία και οι επιλογές του Μπαρτζώκα

Ο κόουτς Μπαρτζώκας προς τιμήν του το πήρε πάνω του τις παραμονές του αγώνα με τη Μπασκόνια και είπε ότι όχι απλά δεν του λένε όχι για απόκτηση παίκτη οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, αλλά ότι ο ίδιος τους φρενάρει !

Πρόκειται για την αλήθεια πέρα για πέρα, καθώς τα δύο αδέλφια βρίσκονται σε μια από τις καλύτερες (και κυρίως ξεκάθαρες) οικονομικές καταστάσεις που είχαν ποτέ και ήταν από το καλοκαίρι μάλιστα έτοιμοι να τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα προσφέροντας ένα μυθικό συμβόλαιο στο Νίκολα Μίροτιτς.

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα (το έκανε άλλωστε αυτό ο ίδιος ο κόουτς με τα λεγόμενά του). Εάν οι Ερυθρόλευκοι αποτύχουν σε Ελλάδα και (ή) Ευρώπη όσο και αν ακόμα είναι πολύ νωρίς βασικός και κύριος υπεύθυνος θα είναι ο προπονητής.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει κάνει τις επιλογές του και συνεχίζει στην ίδια φιλοσοφία στηρίζοντας (και πολύ καλά κάνει) το υπάρχον υλικό. Θέλει να κερδίσει το στοίχημα και να πορευτεί χωρίς να πάρει παίκτη, αρκεί να δει έστω μια φορά την ομάδα του να είναι πλήρης σε μια προπόνηση και σε ένα αγώνα.

Όμως την ίδια στιγμή οι ήττες – και ιδιαίτερα οι τελευταίες στο καλάθι – αφήνουν «πληγές» στην ψυχοσύνθεση των παικτών που θα πρέπει να το αποδείξουν εντός αγωνιστικού χώρου ότι το έχουν ξεπεράσει.

Η επιβάρυνση αυξάνεται με τη λειψανδρία η οποία υπάρχει από το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς σε παίκτες ήδη εξουθενωμένους από τη συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ.

Απομένει να δούμε εάν ο πιο ψύχραιμος απ’ όλους συνολικά ο ίδιος ο προπονητής θα μπορέσει να λύσει το γρίφο που φαίνεται εύκολος στα χαρτιά αλλά είναι πιο πολύπλοκος στην πράξη.

Η πιθανότητα να αποκτήσει και άλλο παίκτη (και ας μην είναι αυτός που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά) ο Ολυμπιακός θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και κυρίως όσο δεν βγαίνουν τα κουκιά αλλά και οι τραυματισμοί.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024