Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαίη Μπακογιώργου: Ο εφιάλτης της στο διαμέρισμα κολαστήριο

Φαίη Μπακογιώργου: Ο εφιάλτης της στο διαμέρισμα κολαστήριο

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι τρεις γυναίκες που βασάνιζαν την Φαίη Μπακογιώργου

Μία ζωή σκέτο εφιάλτη ζούσε η Φαίη Μπακογιώργου, η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στην Κυψέλη τον Οκτώβριο του 2021. Μετά από έρευνα των αρχών αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της, την έδερναν, την απειλούσαν, την εξέδιδαν και την ανάγκαζαν να πέφτει μέχρι και στις ρόδες διερχόμενων αυτοκινήτων προκειμένου να διεκδικούν αποζημιώσεις.

Η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, που ελέγχεται για τον θάνατο και άλλης γυναίκας που φιλοξενούσε, φέρεται να ήταν η μαστροπός της Φαίης. Την εξέδιδε για να παίρνει χρήματα και την ξυλοκοπούσε καθημερινά, την ώρα που μητέρα και η αδελφή της, αμέτοχες, έβλεπαν εκείνη και τα παιδιά της να υποφέρουν.

Χτυπούσαν και τα παιδιά

Αν και η ίδια δεν έλεγε πολλά σε όσους την προσέγγιζαν, οι μώλωπες σε πρόσωπο, χέρια και πόδια, πρόδιδαν τα βασανιστήρια που περνούσε μέσα στο σπίτι – κολαστήριο. Μέχρι και τα τρία ανήλικα παιδιά της δέχονταν καθημερινά χτυπήματα.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα παιδιά της 23χρονης απομακρύνθηκαν από το τοξικό περιβάλλον που ζούσαν και έχουν δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ τον Αύγουστο του 2021, δύο μήνες δηλαδή πριν βρεθεί νεκρή, είχε αποβάλλει βιαίως το παιδί που κυοφορούσε από τα χτυπήματα που δεχόταν στην κοιλιά.

«Όταν εντοπίστηκε η Φαίη, 8 Οκτωβρίου του 2021 ως γυναίκα αγνώστων στοιχείων, δεν κυοφορούσε. Δεν μπορώ να πάρω θέση πόσο μηνών έγκυος ήταν το προηγούμενο διάστημα», είπε, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου, συμπληρώνοντας:

«Όταν προσήλθε στις 18 Αυγούστου του 2021 στο νοσοκομείο, είχε μια κάκωση σοβαρή, που χαρακτηρίζεται βαριά σωματική βλάβη, στον αριστερό της ώμο. Αποφεύχθει να γίνει ο ακτινολογικός έλεγχος γιατί ήταν έγκυος. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ήταν 2, 3 ή 5».

Χάρη στη μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας ξεκίνησαν οι έρευνες των αρχών

Οι τραγικές συνθήκες που βίωνε η Φαίη Μπακογιώργου

«Αν άνοιγαν τα στόματα, θα ζούσε»

Η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου, αναφέρει πως δεν ήταν η πρώτη φορά που η 23χρονη κατέληγε στο νοσοκομείο χτυπημένη. Όπως μάλιστα αναφέρει «Αν γίνονταν ενέργειες εγκαίρως» η Φαίη σήμερα θα ζούσε.  Στην συνέχεια, αποκάλυψε πως η Κοινωνική Υπηρεσία «είχε επισκεφτεί το σπίτι της 57χρονης (σ.σ. σπιτονοικοκυράς) όπου διέμεναν όλες οι κυρίες αυτές.

Εφόσον έγιναν οι καταγγελίες και μετά (…), η 57χρονη είχε ετοιμάσει αποσκευές και ήθελε δήθεν να φύγει. Για αυτό το κορίτσι (σ.σ. την Φαίη) δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Σίγουρα αν γίνονταν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν τα πράγματα, η Φαίη θα ζούσε».

Από την πλευρά του, ο Χάρης Βεραμόν, ιδιωτικός ερευνητής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, υπογράμμισε την ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών του κράτους, με αποτέλεσμα το «τεράστιο μπέρδεμα» που επικράτησε. «Δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες οι υπηρεσίες δε συνεννοούνται σωστά μεταξύ τους και δεν υπάρχει ροή ώστε να μπορεί το σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Γίνεται ένα τεράστιο μπέρδεμα».

Ο ίδιος τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με την υπόθεση, τα στοιχεία «χτυπούσαν καμπανάκι» ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, καθώς «μια σορός τυλιγμένη με κουβέρτα δε θα μπορούσε να είναι τυχαία στο συγκεκριμένο σημείο».  Ο ιδιωτικός ερευνητής υπογραμμίζει πως είναι πιθανή και η εμπλοκή άλλου ανθρώπου για τη μεταφορά της σορού στο σημείο που βρέθηκε.

Πρόσθεσε δε «Μια εκτίμηση, πιθανότατα είναι ένας άνθρωπος ακόμα ο οποίος σίγουρα έχει συμβάλλει σε όλο αυτό, έχει βοηθήσει να μεταφερθεί η σορός. Δε θα μπορούσε ένα άτομο να το κάνει αυτό».

Τι είχε δηλώσει η μητέρα της Φαίης

Συντετριμμένη δήλωνε η μητέρα της Φαίης όταν είχε μιλήσει στην εκπομπή Live News. Έλεγε ότι είναι «είναι έτοιμη να φουντάρει» και πως «με έχουν σκοτώσει τέσσερις φορές. Μαζί με τη Φαίη και τα παιδάκια της.

Ακόμη, η μητέρα της έλεγε «Έπαθα καρδιακή ανεπάρκεια. Αεροδιακομιδή από εκεί που ήμουν στη δουλειά, Αθήνα και είμαι στο Θριάσιο. Και μου έβγαλε στο νεφρό ένα μόρφωμα και πάμε για χειρουργείο.

Η μισή μου καρδιά είναι ήδη πεθαμένη Και ας φύγω κορίτσι μου, δεν με προβληματίζει. Η μισή μου καρδιά είναι ήδη πεθαμένη. Και έτσι δεν με νοιάζει για τίποτα. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου από το καλοκαίρι λόγω των δικών μου. Με μάσκες είμαι, με οξυγόνα, με πράγματα.

Είναι όλες εδώ (οι κατηγορούμενες), μία η μία, μία η άλλη. Αλλά εγώ επειδή δεν θέλω, το βράδυ τις διώχνω. Ψυχολογία δεν υπάρχει, τίποτα δεν υπάρχει. Τίποτα. Από εκεί είναι, από εκεί ξεκίνησαν, γιατί έπαθα το πρώτο μου έμφραγμα, γιατί μου το βρήκαν πριν δύο – δυόμισι χρόνια. Λέω μάλιστα, ευχαριστώ πολύ. 9 Οκτωβρίου πέθανα, 18 Ιουλίου ξαναγεννήθηκα».

Πώς εκτυλίχθηκε η υπόθεση της Φαίης

Όλα ξεκίνησαν όταν η Φαίη Μπακογιώργου ετοιμαζόταν να φέρει στη ζωή το τέταρτο παιδί της. Στις 8 Οκτωβρίου 2021 χάθηκαν τα ίχνη της στην Κυψέλη, ενώ είχε εκδοθεί και missing alert με την κοπέλα να εντοπίζεται νεκρή.

Ο πατέρας της προσπαθούσε να βρει τον δολοφόνο του παιδιού του, καταγγέλλοντας ότι η κόρη του είχε πέσει θύμα μαστροπείας. Δήλωνε συγκεκριμένα, ότι «Τη χτυπούσαν και την κακοποιούσαν, χτυπούσαν και τα παιδιά. Την εξωθούσαν στην πορνεία, γι΄αυτό και είχε τόσα παιδιά σε τόση μικρή ηλικία. Ήξεραν ότι εάν εγώ μάθαινα κάτι θα κινούσα γη και ουρανό».

Από την άλλη πλευρά, η μητέρα της έλεγε ότι ο πατέρας γνωρίζει τον δολοφόνο της Φαίης. Μετά από την επιμονή του πατέρα η υπόθεση εξιχνιάστηκε. Στην ουσία ο πατέρας έκανε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου και με ότι είχε συγκεντρώσει μετά από ένα χρόνο έρευνας κατέθεσε μήνυση στον Εισαγγελέα.

Μετά από αξιολόγηση των στοιχείων που είχε συγκεντρώσει οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των τριών γυναικών.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024