Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε ιστιοφόρο στο Ναύπλιο - Έπεσε κυπαρίσσι στο νεκροταφείο του Άργους

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε ιστιοφόρο στο Ναύπλιο – Έπεσε κυπαρίσσι στο νεκροταφείο του Άργους

Ο μανιασμένος αέρας έριξε το βαρύ σκάφος από τις βάσεις του. Μεγάλο δένδρο ξεριζώθηκε στο κοιμητήριο της Παναγίας.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αργολίδα αφήνει πίσω σοβαρές ζημιές. Το δυνατό μπουρίνι που ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες στο Ναύπλιο και η ισχυρή βροχή που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Άργους έθεσε σε συναγερμό τις αρχές.

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε ιστιοφόρο

Στο Ναύπλιο πλημμύρισαν δρόμοι, δέντρα έπεσαν ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αν και η καταιγίδα δεν είχε μεγάλη διάρκεια, προκλήθηκαν αρκετές ζημιές σε εξοπλισμό καταστημάτων, κατοικιών και όχι μόνο. Σοβαρές ζημιές καταγράφηκαν σε ένα μεγάλο ιστιοφόρο.

Σύμφωνα με τις «Αργολικές Ειδήσεις» το ιστιοφόρο είχε ανελκυθεί και τοποθετηθεί σε βάσεις στον προβλήτα του λιμανιού για επισκευή. Ο μανιασμένος αέρας όμως κατάφερε και έριξε το πολύ βαρύ σκάφος.

Ζημιές στο κοιμητήριο της Παναγίας στο Άργος

Ο δυνατός αέρας έριξε αρκετά δέντρα σε Άργος, Μύλους, Λυγουριό, Τροιζηνία Ένα τεράστιο κυπαρίσσι έπεσε κατά την διάρκεια της καταιγίδας στο κοιμητήριο της Παναγίας. Το μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε μνήματα προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε αυτά.

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (10-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πού θα βρέξει

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (10-11-23)

α. Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Λέσβος, Λήμνος, Χίος, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο.

Αύριο Σάββατο (11-11-23)

α. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.

γ. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.
Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Γ. Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12-11-23) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-23) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024