Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο Κατάρ ο διευθυντής της CIA - Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς

Στο Κατάρ ο διευθυντής της CIA – Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του Κατάρ συνεχίζουν να εργάζονται παρασκηνιακά με ιδιαίτερη έμφαση στους ομήρους που έχουν διπλή υπηκοότητα

Μετά το ταξίδι του στην Αίγυπτο, στο Κατάρ θα βρεθεί σήμερα ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς αφού συνεχίζονται οι προσπάθειες για να υπάρξει συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η ισλαμιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με το CBS News, υπάρχει η ελπίδα ότι ο Μπερνς μπορεί να βοηθήσει στην επανεκκίνηση αυτών των προσπαθειών που ναυάγησαν στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Μπερνς είναι ένας από τους πολλούς ανώτερους αξιωματούχους που η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει στείλει στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την επέκταση της σύγκρουσης, να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Οι ΗΠΑ έχουν επικεντρωθεί στην απελευθέρωση 50 αμάχων

Ο Γουίλιαμ Μπερνς

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου 200 όμηροι και έχουν επικεντρωθεί στην απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων. Ο Steve Gillen, ο αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος για θέματα ομήρων, βρίσκεται στο Ισραήλ εδώ και εβδομάδες μαζί με άλλους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εργάζονται για το ζήτημα.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται δημοσίως ότι η Χαμάς δεν εννοεί σοβαρά την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά αξιωματούχοι των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του Κατάρ συνεχίζουν να εργάζονται παρασκηνιακά με ιδιαίτερη έμφαση στους ομήρους που έχουν διπλή υπηκοότητα.

Η συμφωνία

Για το ίδιο θέμα το Associated Press, όπως αναμεταδίδει και ο Guardian, αναφέρει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για την επίτευξη τριήμερης ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περίπου δώδεκα ομήρων που κρατούνται από την ισλαμιστική οργάνωση.

Αυτό αναφέρουν δύο αξιωματούχοι από την Αίγυπτο, ένας από τα Ηνωμένα Έθνη και ένας δυτικός διπλωμάτης, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν τις ευαίσθητες διπλωματικές προσπάθειες.

Η συμφωνία θα επιτρέψει την είσοδο περισσότερης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων περιορισμένων ποσοτήτων καυσίμων, στον πολιορκημένο θύλακα για την ανακούφιση των επιδεινούμενων συνθηκών των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων που είναι παγιδευμένοι εκεί.

Αυτές οι προσπάθειες γίνονται με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τους αξιωματούχους και τον διπλωμάτη.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024