Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: «Στριπτίζ» από τους 10 Γάλλους

Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: «Στριπτίζ» από τους 10 Γάλλους

Ο Παναθηναϊκός «ξεγυμνώθηκε» από τους 10 παίκτες της Ρεν και γνώρισε την ήττα με 3-1 για την 4η αγωνιστική του Europa League.

Η Ρεν «ξεγύμνωσε» τον Παναθηναϊκό στο «Ροαζόν Παρκ» με τη γαλλική ομάδα των 10 παικτών από το 33′ να επικρατήσει αυτής του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με 3-1 για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Γάλλοι αρχικά προηγήθηκαν χάρη στη «γκάφα» του Μπρινιόλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ. Ο Ιωαννίδης ισοφάρισε ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο 34′. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (στο 65΄με τον Σαλά και στο 70′ με τον Μπλας).

Πρώτο ημίχρονο γεμάτες ανατροπές

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους πράσινους. Ο Μπρινιόλι από υπερβολική σιγουριά στην εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ δεν τοποθέτησε έτσι όπως έπρεπε το σώμα του με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του διαμορφώνοντας με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο το 1-0.

Στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία στον αγώνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι. Ο Ιωαννίδης προσπάθησε να γυρίσει το κορμί του προς την εστία του Γκαλόν με τον Μπελοσιάν να τραβάει τη φανέλα του με τον διαιτητή αρχικά να μην καταλογίζει τίποτα.

Ωστόσο ο VAR τον κάλεσε και μετά από επανεξέταση της φάσης, όχι μόνο έδειξε την άσπρη βούλα αλλά απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον νεαρό Γάλλο αμυντικό.

Πήγε να το πάρει αλλά… έφυγε με άδεια χέρια

Ο Ιβάν Γιοβάνιβιτς πλέον με αριθμητικό πλεονέκτημα θα μπορούσε να εφαρμόσει ένα πιο επιθετικό πλάνο στην ομάδα του, πράγμα που έκανε. «Έριξε» στο ημίχρονο του Τζούρισιτς βγάζοντας έξω τον Τσέριν με σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το «πλήρωσε». Στο 65′ ο Μπλας επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή με τον Σαλά να εκμεταλλεύεται την κόντρα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 69′ ο Μάτις έπεσε ύστερα από παράβαση του Βιλένα με τον Κόλουμ να μην έχει άλλη επιλογή παρά το να καταλογίσει το δεύτερο πέναλτι στον αγώνα. Ο Μπλας ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε δίνοντας εν τέλει τη νίκη στη Ρεν με 3-1.

Αυτό σε συνδυασμό με τη νίκη με ανατροπή της Βιγιαρεάλ μέσα στο Ισραήλ απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα έφερε «έριξε» τους πράσινους στην τρίτη θέση με 4 βαθμούς. Η Ρεν βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 9 βαθμούς, ενώ οι Ισπανοί με ματς λιγότερο είναι στη δεύτερη θέση με 6. Τελευταία είναι η Μακάμπι με 1.

Ρεν: Γκαγιόν, Γκ. Ντουέ, Γου, Μπελοσιάν, Τεάτ, Μπουριζό, Λε Φεέ, Μάτιτς, Τεριέ, Ρίντερ, Καλιμουεντό (35′ Τριφέρ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (78′ Σπόραρ), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (79′ Αράο), Τσέριν (46′ Τζούριτσιτς), Βιλένα, Μπερνάρ (72′ Αϊτόρ), Παλάσιος (72′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024