Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague: Στον «αστερισμό» του Μάικ Τζέιμς... (vids)

Euroleague: Στον «αστερισμό» του Μάικ Τζέιμς… (vids)

Ο Μάικ Τζέιμς μπορεί να έφτασε κοντά στην έξοδο από τη Μονακό το καλοκαίρι, όμως όχι μόνο έμεινε, αλλά κάνει ένα μυθικό ξεκίνημα στη Euroleague.

Ο Μάικ Τζέιμς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που αγωνίζονται στη Euroleague τα τελευταία χρόνια και χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ και γκαρντ της διοργάνωσης.

Το καλοκαίρι αν και ανανέωσε με τη Μονακό το συμβόλαιο του με… εξαιρετικά νούμερα, είχε τους Μονεγάσκους να ενισχύονται με τον Κέμπα Γουόκερ και να υπάρχει μια «συμφόρηση» στα γκαρντ.

Τα απίστευτα πράγματα που κάνει ο Μάικ Τζέιμς

Ο Αμερικανός σταρ της γαλλικής ομάδας πριν μερικούς μήνες είχε τα θέματα του με την ομάδα και με τη διοίκηση και κάποιους χειρισμούς του, έφτασε ακόμη και κοντά στην έξοδο, σύμφωνα με δημοσιεύματα (γράφτηκε και για τον Ολυμπιακό), όμως τελικά όλα ήταν φήμες και παράμεινε στο Μόντε Κάρλο. Όπως είπε και ο ίδιος δημοσίως εξέτασε τις επιλογές του, όμως η Μονακό ήταν η καλύτερη για πολλούς λόγους, ξεκίνησε προετοιμασία και λίγους μήνες μετά έχει μπει σε… beast mode.

Η απάντηση στο παρκέ

Ο Τζέιμς είναι ένας δεινός σκόρερ και εκτελεστής, είναι ένας πολύ καλός δημιουργός και δεν άργησε να δώσει την δική του απάντηση στο παρκέ. Και το έκανε άμεσα. Μια συνομιλία που είχε με τον Σάσα Ομπράντοβιτς του έδωσε ξανά την άνεση που χρειαζόταν και όταν ξεκίνησε η σεζόν στη Euroleague, ξεκίνησαν και οι… παπάδες.

Αυτά που κάνει ο Αμερικανός μετά από 6 αγωνιστικές δεν υπάρχουν. Ειδικά στα τελευταία 4 ματς η επίδραση που έχει στο παιχνίδι της Μονακό είναι τεράστια, αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι αυτός είναι ο ηγέτης και φυσικά οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Συνολικά στα 6 παιχνίδια έχει 19,2 πόντους, 4,2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 23,2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Το αρνητικό ξεκίνημα, το σερί και οι «τρελοί» αριθμοί

Η Μονακό ξεκίνησε την σεζόν στην Euroleague με δυο κολλητές ήττες στις δυο πρώτες αγωνιστικές, όμως ήταν δεδομένο ότι θα αντιδράσει. Και το έκανε με τον Τζέιμς να είναι το πρώτο «βιολί» στην επίθεση και να δίνει τον ρυθμό. Η γαλλική ομάδα καθάρισε με διπλό σε Ερυθρό Αστέρα και Αρμάνι Μιλάνο, ενώ πήρε και εντός έδρας νίκες επί Άλμπα και Μακάμπι και είναι ήδη στο 4-2.

Αυτά που κάνει ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν, με τον 33χρονο να έχει σε όλα τα ματς πάνω από 17 πόντους, πλην ενός. Αυτό με την Μπολόνια στο οποίο έχασε κιόλας η Μονακό. Στα 29 λεπτά κατά μέσο όρο που αγωνίζεται έχει εκτός των άλλων (58,1% δίποντα, 43,6% τρίποντα, 63,6% βολές).

Μετά από έξι αγωνιστικές, ο Τζέιμς είναι δεύτερος σκόρερ σε όλη την Euroleague (Νίκολα Μίροτιτς 20,5), έκτος σε ασίστ (Λορένζο Μπράουν 8,8) και τρίτος σε ranking (Νίκολα Μίροτιτς 25), με την επιρροή του στο παιχνίδι της Μονακό να είναι τεράστια.

Μάλιστα, ξεπέρασε πρόσφατα και τους 4.000 πόντους στην καριέρα του, ενώ είναι μόλις ο 4ος που το κάνει και μάλιστα σε 248 παιχνίδια. Αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι μάλλον η συνύπαρξη με τον Κέμπα Γουόκερ και με τόσα καλά και ποιοτικά γκαρντ του έδωσε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο και τον έχει κάνει ακόμη καλύτερο. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024