Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπορούν τα συμπληρώματα διατροφής να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα;

Μπορούν τα συμπληρώματα διατροφής να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα;

Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθήσουν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος

Κανείς δεν θέλει να είναι κρυωμένος. Εάν είστε αρκετά άτυχοι να κρυώσετε και θέλετε να νιώσετε καλύτερα γρήγορα ή εάν θέλετε να αποφύγετε το κρυολόγημα τότε πρέπει να τρώτε καλά και να λαμβάνετε τον σωστό τύπο βιταμινών. Αν και δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθήσουν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος και ενδεχομένως να μειώσουν τη διάρκεια των συμπτωμάτων.

Πώς μας βοηθούν τα συμπληρώματα διατροφής

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι γνωστά ως μικροθρεπτικά συστατικά, που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Μπορείτε να τα βρείτε φυσικά σε μια ποικιλία τροφών, όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχα κρέατα και ψάρια ενώ και η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές σας.

Η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να περιλαμβάνει διάφορους στόχους, από την αξιοποίηση σημαντικών ζωτικών στοιχείων, την αποκατάσταση ελλείψεων συγκεκριμένων ουσιών που δεν μπορεί (πια) να συνθέσει το ίδιο μας το σώμα, διέγερση άλλων θρεπτικών ουσιών ή στοιχείων, αποκατάσταση συγκεκριμένων διατροφικών ελλείψεων μέχρι και επίδραση σε φυσικές παραμέτρους, όπως τα επίπεδα του σακχάρου ή το PH.

Πάρτε ψευδάργυρο, αλλά όχι πάρα πολύ

Βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το βόειο κρέας, τα στρείδια και τα αυγά, ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του ανοσοποιητικού.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος παρεμβαίνει στη διαδικασία που χρησιμοποιούν ορισμένοι ιοί του κρυολογήματος για να πολλαπλασιαστούν.

Ως αποτέλεσμα, η λήψη παστίλιων ή σιροπιού ψευδαργύρου εντός 24 ωρών από την έναρξη του κρυολογήματος μπορεί να μειώσει τη διάρκεια της ασθένειας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι υψηλές δόσεις ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες όπως ναυτία και αλλοιωμένη γεύση.

Εχινάκεια

Σήμερα οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εχινάκεια για να μειώσουν τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης και να μειώσουν τα συμπτώματα, όπως πονόλαιμο (φαρυγγίτιδα), βήχα και πυρετό. Πολλοί βοτανολόγοι συνιστούν επίσης την εχινάκεια για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσει το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία

Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητα για την σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου. Τόσο τα ιχνοστοιχεία όσο και τα μέταλλα πρέπει να τα καταναλώνουμε καθημερινά για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Η διαφορά των ιχνοστοιχείων με τα μέταλλα, είναι ότι τα πρώτα ο οργανισμός μας τα χρειάζεται σε ακόμα μικρότερες ποσότητες.

Τα μέταλλα που βρίσκονται στον οργανισμό σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις είναι το ασβέστιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, το νάτριο, και το κάλιο, και είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών, των μυών, της καρδιάς, του εγκεφάλου καθώς και για την παραγωγή ενζύμων και ορμονών.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα αυτό να αντεπεξέρχεται καλύτερα όταν αντιμετωπίζει αλλεργιογόνους παράγοντες, όπως η γύρη. Υπάρχουν υποψίες ότι η μικροχλωρίδα του εντέρου μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες εκδήλωσης ορισμένων αλλεργικών παθήσεων

Άλλα θρεπτικά συστατικά

Μια από τις πιο κοινές σπιτικές θεραπείες που διαφημίζεται ότι μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, είναι η ανάμειξη μελιού και κανέλας. Μάλιστα, η εν λόγω θεραπεία πιστεύεται ότι θεραπεύει όχι μόνο το κρυολόγημα, αλλά και τον χρόνιο βήχα.

Παρόλο που το μέλι δεν μπορεί να θεραπεύσει το κρυολόγημα, μπορεί να ανακουφίσει ορισμένα από τα συμπτώματα που προκαλεί. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του βήχα και ως καταπραϋντική προσθήκη σε ζεστά ροφήματα για τον πονόλαιμο.

Ολα τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό πουν ταιριάζει στον οργανισμός σας. Και να θυμάστε ότι στο SHOPFLIX κάθε μέρα είναι Black Friday.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως πριν πάρετε βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη υγιεινή δίαιτα.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024