Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συμπληρώματα Διατροφής: Πότε και γιατί τα χρειάζεστε;

Συμπληρώματα Διατροφής: Πότε και γιατί τα χρειάζεστε;

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τα συμπληρώματα διατροφής, το έξτρα βήμα για καλύτερη υγεία και διάθεση.

Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι κομβικής σημασίας για να διατηρήσουμε την υγεία αλλά και την ευεξία μας στα καλύτερά της. «Σύμμαχός» μας σε αυτήν την προσπάθεια, εκτός από τις καλές διατροφικές συνήθειες, είναι και τα συμπληρώματα διατροφής, που αποτελούν συμπυκνωμένες συνθέσεις είτε φυσικών θρεπτικών συστατικών είτε χημικών, που παραμένουν όμως όμοια με τα φυσικά.

Τα συμπληρώματα διατροφής μας βοηθούν να τονώσουμε την υγεία μας και μπορεί να περιλαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και ευεργετικά βότανα.

Πώς μας βοηθούν τα συμπληρώματα διατροφής

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι γνωστά ως μικροθρεπτικά συστατικά, που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Μπορείτε να τα βρείτε φυσικά σε μια ποικιλία τροφών, όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχα κρέατα και ψάρια ενώ και η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές σας.

Η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να περιλαμβάνει διάφορους στόχους, από την αξιοποίηση σημαντικών ζωτικών στοιχείων, την αποκατάσταση ελλείψεων συγκεκριμένων ουσιών που δεν μπορεί (πια) να συνθέσει το ίδιο μας το σώμα, διέγερση άλλων θρεπτικών ουσιών ή στοιχείων, αποκατάσταση συγκεκριμένων διατροφικών ελλείψεων μέχρι και επίδραση σε φυσικές παραμέτρους, όπως τα επίπεδα του σακχάρου ή το PH.

Σύγχρονη ανάγκη

Η αναγκαιότητα των συμπληρωμάτων διατροφής προκύπτει από μια σειρά γεγονότων, όπως ότι τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά τα τελευταία χρόνια συγκριτικά με το παρελθόν. Από την άλλη, η ρύπανση του περιβάλλοντος δυσκολεύει την ανταπόκριση του σώματος μας μόνο μέσω της διατροφής.

Τα αυξημένα επίπεδα στρες σε συνδυασμό με την κακή διατροφή δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού μας ενώ δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν εντερικές διαταραχές, που δυσκολεύουν την απορρόφηση σημαντικών θρεπτικών συστατικών.

Τι πρέπει να προσέξετε

Στην ετικέτα των συμπληρωμάτων διατροφής θα πρέπει να αναγράφεται πλήρης αναφορά των βασικών αλλά και των πρόσθετων συστατικών, η περιεκτικότητα των βασικών συστατικών ανά ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία αλλά και η ποσότητα ή μορφή τους.

Επιπλέον θα πρέπει να αναγράφονται η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία, η νομικά συνιστώμενη ανώτερη δοσολογία των περιεχόμενων συστατικών, πληροφορίες για την ασφαλή φύλαξη του προϊόντων και φυσικά να φέρουν την ένδειξη «συμπλήρωμα διατροφής».

*Θυμηθείτε ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μια ισορροπημένη διατροφή.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024