Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μητριά καταδικάστηκε για φρικτά βασανιστήρια στην κόρη της - Με σπασμένο λαιμό και μώλωπες η 10χρονη

ΗΠΑ: Μητριά καταδικάστηκε για φρικτά βασανιστήρια στην κόρη της – Με σπασμένο λαιμό και μώλωπες η 10χρονη

«Ελπίζω να πεθάνεις», της είπε στο τέλος της δίκης η 10χρονη, που έχει υποβληθεί σε 17 επεμβάσεις, ενώ για εννέα μήνες δεν μπορούσε να περπατήσει.

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια, που υπέστη ένα 10χρονο κορίτσι από τη μητριά της, στην Καλιφόρνια.

Η 35χρονη Mayra Chavez από το Άναχαϊμ έδειξε όλη της την βαρβαρότητα εναντίον της θετής της κόρης βάζοντάς την, μεταξύ άλλων, να γονατίζει πάνω σε ρύζι ή κονσερβοκούτια με τα χέρια και τα πόδια της δεμένα, να βυθίζεται σε μια μπανιέρα γεμάτη πάγο, ενώ της έριχνε καυτερό πιπέρι στα μάτια.

Μάλιστα, η 10χρονη δεν ήταν η μόνη που ζούσε τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο της το σπίτι, αφού η 35χρονη κακοποιούσε και την άλλη θετή της κόρη και τα δύο δικά της παιδιά.

Η 35χρονη άφησε το κορίτσι με σπασμένο λαιμό, ένα κόκαλο να προεξέχει από μια ανοιχτή πληγή και μώλωπες από το κεφάλι ως τα νύχια

Η ίδια καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης, για κακούργημα, κακοποίηση και έκθεση σε κίνδυνο παιδιού, καθώς και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, άφησε το άτυχο κορίτσι με σπασμένο λαιμό, ένα κόκαλο να προεξέχει από μια ανοιχτή πληγή και μώλωπες από το κεφάλι ως τα νύχια. «Ελπίζω να πεθάνεις», της είπε στο τέλος της δίκης η 10χρονη, που έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο χρησιμοποιώντας «πι».

«Αυτό το μεθοδικό και διαβολικό βασανιστήριο των παιδιών τα είχε κάνει να πιστεύουν ότι έφταιγαν τα ίδια για την κακοποίησή τους», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Όραντζ Τοντ Σπίτζερ και αποκάλυψε ότι το κορίτσι «υποβλήθηκε σε 17 επεμβάσεις για τα γόνατά της. Δεν μπορούσε να περπατήσει για εννέα μήνες».

«Το δικαστικό σύστημα απογοήτευσε αυτό το κοριτσάκι και αδέλφια της. Θα βρούμε την άκρη του νήματος για το πώς συνέβη αυτό και τι μπορεί να γίνει για να αποτρέψουμε άλλο ένα παιδί από το να υποστεί τη μοίρα που υπέστησαν αυτά τα παιδιά από τα χέρια των ίδιων των ανθρώπων που υποτίθεται ότι τα προστάτευαν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η 10χρονη υποβλήθηκε σε 17 επεμβάσεις για τα γόνατά της

Στο εδώλιο και ο πατέρας της 10χρονης

Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθεί και ο πατέρας του κοριτσιού, Domingo Junior Flores. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για βασανιστήρια και κακοποίηση παιδιών.

Ο ίδιος τον Αύγουστο του 2022 πήγε την κόρη του στο νοσοκομείο, καθώς δεν ανταποκρινόταν. Στους γιατρούς και στην αστυνομία είπε ότι το παιδί είχε χτυπήσει πέφτοντας από τις σκάλες.

Η αστυνομία είχε κληθεί στο σπίτι για να κάνει έλεγχο και το υλικό από την κάμερα έδειχνε την Chavez να γελάει και να μαγειρεύει στο σπίτι.  Ωστόσο, δεν είδε ότι η 10χρονη ήταν δεμένη με φερμουάρ στο κρεβάτι σε ένα από τα υπνοδωμάτια.

Στην κατάθεσή της η μητριά του κοριτσιού δήλωσε: «Κοιμόμαστε σε μαλακά κρεβάτια με αφράτες κουβέρτες που περιβάλλονται από περισσότερα μαξιλάρια από όσα μπορούμε να μετρήσουμε. Κάνουμε ζεστά μπάνια και όχι μπάνια γεμάτα πάγο. Τρώμε cupcakes και βλέπουμε ταινίες τα βράδια. Παίζουμε στην αυλή μας όποτε θέλουμε και απολαμβάνουμε τον ήλιο».

Σε σοκ η οικογένειά της

Ο θείος και η θεία της 10χρονης αδυνατούν να πιστέψουν ότι παιδί υποβλήθηκε σε όλα αυτά τα βασανιστήριο.

«Ακούς όλες αυτές τις λεπτομέρειες και είναι φρικιαστικό. Δεν το εύχεσαι αυτό σε κανέναν», δήλωσε στο KABC ο θείος της 10χρονης, Walter.

Η θεία της, Levit, δήλωσε με τη σειρά της: «Όλα όσα ακούς και όλα όσα πέρασε, είναι θαύμα που είναι εδώ μαζί μας σήμερα».

«Δεν γνωρίζαμε τι συνέβαινε αλλιώς δεν θα τα είχαμε επιτρέψει αυτά», ξεκαθάρισε. Και κατέληξε: «Θέλω να μπορέσει να το ξεπεράσει και να γίνει καταπληκτικός άνθρωπος στο μέλλον γιατί είναι ήδη ένα καταπληκτικό παιδί».

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024