Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «τυφλό» σημείο στην υπόθεση του 21χρονου που ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ για την κροτίδα στο ντέρμπι

Το «τυφλό» σημείο στην υπόθεση του 21χρονου που ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ για την κροτίδα στο ντέρμπι

Η Αστυνομία μπορεί να εντόπισε τον δράστη, δεν είναι βέβαιο όμως ότι εντόπισε και το κίνητρο. Εξ ου και στην ανακοίνωση δεν τον αναφέρει πουθενά ως φίλαθλο/οπαδό του Ολυμπιακού

Ιδιαίτερα προσεκτική ήταν στην διατύπωση της επίσημης ανακοίνωσης της, η ΕΛ.ΑΣ για την «ταυτοποίηση» του… ρίπτη της περίφημης κροτίδας στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι των αιωνίων. Και αυτή η λεπτομέρεια φαίνεται πως έχει τη σημασία της σε μια υπόθεση που τελικά τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ως την «επίλυση» της.

Διότι η Αστυνομία μπορεί να εντόπισε τον δράστη -και ήδη να σχηματίστηκε σε βάρος του η σχετική δικογραφία (για απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας). Δεν είναι βέβαιο όμως ότι εντόπισε και το κίνητρο. Εξ ου και το γεγονός ότι η ανακοίνωση δεν τον αναφέρει πουθενά ως φίλαθλο/οπαδό του Ολυμπιακού, καθώς απλά δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. Τουναντίον….

Και μην σκεφτεί κανείς, ότι τέτοιες «λεπτομέρειες» δεν χωρούν σε μια ανακοίνωση. Διότι για παράδειγμα η ΕΛ.ΑΣ τονίζει την «αξιοποίηση πληροφοριών που παραχωρήθηκαν από την πρώτη στιγμή από τη γηπεδούχο ομάδα» ξεκαθαρίζοντας την συνεισφορά του Ολυμπιακού στην έρευνα και τον εντοπισμό του δράστη.

Δίχως «φιλοξενούμενους» οπαδούς διεξάγονται τα ντέρμπι της Super League. Πολλώ δε μάλλον κάθε αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε ένα γήπεδο 30.000 θέσεων δεν μπορούν μεμονωμένα να βρεθούν και κάποιοι που δεν είναι φίλαθλοι/οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας.

Υπάρχουν για παράδειγμα σε όλα τα ματς αυτού του επιπέδου –και για όλα τα γήπεδα-, εισιτήρια – προσκλήσεις που φτάνουν σε χέρια χορηγών και επί της ουσίας διακινούνται από εκείνους για τις ανάγκες των εταιριών. Και μάλιστα σε «καλές» θύρες πλάι ή και μέσα στα VIP κλπ.

Υπάρχουν τρόποι, λοιπόν, κάποιος που δεν είναι εγγεγραμμένος, δεν διαθέτει κάρτα μέλους του εκάστοτε κλαμπ κλπ να βρεθεί με ένα τέτοιο εισιτήριο στα χέρια για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

Το «προφίλ» του δράστη δεν τον συνδέει με τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον άμεσα. Ούτε οι λογαριασμοί του στα social media, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό το συμπέρασμα. Αντίθετα με έναν τρόπο, έστω έμμεσο, συνδέεται με πρόσωπο που είναι «ενεργός» στον σκληρό οπαδικό πυρήνα άλλης ομάδας. Για την ακρίβεια; Ο εργοδότης του, στην εταιρία –αλυσίδα «καφέ»- που εργάζεται, στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, είναι άμεσα εμπλεκόμενος με την «Original», τον σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ.

Εντόπισε αυτή τη λεπτομέρεια η Αστυνομία. Και πληροφορίες αναφέρουν ότι την έχει βάλει σε επιπλέον σκέψεις. Μαζί φυσικά με όλα τα υπόλοιπα.

Δεν είναι συνηθισμένο να ρίχνει κάποιος μια κροτίδα από την κερκίδα πλάι στους «επισήμους». Δεν την έριξε ο «δράστης» από μια θέση με ονομαστικό εισιτήριο. Δεν έχει προφίλ που να παραπέμπει σε οπαδό της γηπεδούχου ομάδας. Όλες ενδείξεις δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ακόμη και μιας προβοκάτσιας.

Κάτι που είναι αλήθεια πως αρκετοί το σκέφτηκαν από εκείνο το βράδυ της 22ης του Οκτώβρη.

Προφανώς θα εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα παραπάνω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά που πήρε τον «φάκελο» της υπόθεσης.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024