Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετέχει στη διάσκεψη Μακρόν για τη Γάζα
Η διεθνής διάσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη που διοργανώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Στο περιθώριο των εργασιών θα υπάρξουν εντατικές διαβουλεύσεις μαζί με τον πρόεδρο της Κύπρου για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων δια θαλάσσης προκειμένου να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Το ζήτημα που εγείρει προβληματισμό για όλες τις πλευρές είναι η δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για τα πλοία που θα αναχωρούν από τα ελληνικά λιμάνια προκειμένου να φτάσει η βοήθεια στην περιοχή.
Τι ανέφερε ο Μητσοτάκης για την ασφαλή μεταφορά βοήθειας – Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ
«Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια φτάνει σε αυτούς που πραγματικά την χρειάζονταν περισσότερο και αυτό να γίνει με τη μέγιστη ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Politico, περιγράφοντας τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση.
Η Αθήνα εκτιμά ότι η έντιμη και ξεκάθαρη στάση που έχει τηρήσει από την αρχή της κρίσης της δίνει την δυνατότητα να μιλά με όλες τις πλευρές έχοντας λόγο και ρόλο στις εξελίξεις. «Η στάση μας αυτή μας έχει ωφελήσει, ώστε να μπορούμε σήμερα να γινόμαστε σεβαστοί και από τις δύο πλευρές.
Και από την πλευρά του Ισραήλ, με το οποίο έχουμε μια στρατηγική σχέση, η οποία διατηρείται, και βεβαίως με τον αραβικό κόσμο», όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών».
Προβληματίζει την χώρα ο ασφαλής διάδρομος για τα πλοία που φεύγουν από τα ελληνικά λιμάνια

Ο Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην διάσκεψη για την παροχή βοήθειας στη Γάζα
Τι ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης
Κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο κ. Μαρινάκης προανήγγειλε τη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας. Το φορτίο το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό έφτασε χθες με αεροσκάφος C-130 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου, όπου το υποδέχθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο.
Το φορτίο της βοήθειας συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές, για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, είναι αναγκαίο να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, κάτι το οποίο τόνισε και ο πρωθυπουργός στην χθεσινή επικοινωνία του με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Άντονι Μπλίνκεν. Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς.
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στην περιοχή
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442