Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης σε Σχοινά: Να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα σε Πύλο, Λαμπεντούζα και Φαρμακονήσι

Κασσελάκης σε Σχοινά: Να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα σε Πύλο, Λαμπεντούζα και Φαρμακονήσι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης του αντιπροέδρου της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η προώθηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, στη μείωση των βαρών των χωρών πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα, στην προστασία των δικαιωμάτων των αιτούντων ασύλου και στην αντιμετώπιση των διακινητών μεταναστών.

«Η νέα Συμφωνία πρέπει να προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών και στην προστασία των συνόρων»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι ειδικά σε περίοδο κρίσης, η αλληλεγγύη στη φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη και να βασίζεται σε σημαντικό αριθμό ετήσιων μετεγκαταστάσεων, αλλιώς δεν έχει αξία για τις χώρες πρώτης υποδοχής.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Σχοινά-Κασσελάκη

Πού πρέπει να κινηθεί ο διάλογος για την αναθεώρηση της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, σύμφωνα με τον Κασσελάκη

«Πρέπει να κατοχυρώνονται νόμιμες και ασφαλείς οδοί με δίκαιη κατανομή στις χώρες ΕΕ, όπως και ένας αποτελεσματικός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών για όσους δεν δικαιούνται άσυλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε πως η νέα Συμφωνία πρέπει να προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών αλλά, κυρίως, στην προστασία των συνόρων με σεβασμό του διεθνούς δικαίου από τα κράτη μέλη, ώστε να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα στη Λαμπεντούζα, στην Πύλο και στο Φαρμακονήσι. Τόνισε ότι στην ανωτέρω κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και ο διάλογος για την αναθεώρηση της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Σχοινάς: Με χαρά υποδέχθηκα τον Στέφανο Κασσελάκη

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ανέφερε ότι υποδέχθηκε σήμερα με χαρά τον Στέφανο Κασσελάκη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Συζήτηση για τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και για την ανάγκη μιας συνολικής, συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση και το άσυλο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024