Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Κασσελάκης βάζει μπαρούτι εκσυγχρονιστικό στην πιθανότητα νέας... «Ένωσης Κέντρου»

Ο Κασσελάκης βάζει μπαρούτι εκσυγχρονιστικό στην πιθανότητα νέας… «Ένωσης Κέντρου»

Ενώ Κασσελάκης και Ανδρουλάκης βρήκαν κοινή επαφή σε δύο κρίσιμα ζητήματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπαρουτιάζει το κλίμα με δήλωση σε... πρωινή εκπομπή

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ραγδαίες, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πτοήθηκε να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με αφορμή την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που δεν βρέθηκε στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, ανέφερε πως «τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το χειρίστηκε και με πολύ επίπονα μνημόνια».

Γλαβίνας: Μέντορας του Κασσελάκη ο Πολάκης

Το γεγονός έφερε τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δια μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Θανάση Γλαβίνα.

Ο Θανάσης Γλαβίνας χαρακτήρισε ως χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ τα όσα είπε για τον Κώστα Σημίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως τόνισε ιδιαίτερα επικριτικά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας».

Ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη

Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στον… Παύλο Πολάκη λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».

Αντιδράσεις για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

Συγχαρητήρια από Πολάκη και Μωραΐτη

Ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη για αυτά που είπε για τον Κώστα Σημίτη.

Δείξτε μου και μερικούς άλλους από τους «γνωστούς άγνωστους», ένθεν κακείθεν που έχουν κάνει τέτοια δήλωση. Αντιθέτως όταν κάποιοι από εμάς έβαζαν τον Σημίτη στη θέση του, τους έπιανε τεταρταίος πυρετός», ανέφερε σε ανάρτησή του ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με τη σειρά του και ο στιχουργός και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη Νίκος Μωραΐτης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ξέρετε πολλούς που θα είχαν τα κότσια να κάνουν αυτήν τη δήλωση;».

Διαμαντοπούλου: Ο Κασσελάκης δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου

Η Άννα Διαμαντοπούλου επιτέθηκε σκληρά στον Στέφανο Κασσελάκη και τα όσα είπε για τον Κώστα Σημίτη.

«Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Σ.Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή. Αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο. Το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της αριστεράς. Προσεχώς: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ», σημείωσε η πρώην υπουργός.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης καλλιέργησαν ένα θετικό κλίμα σύμπλευσης σε δύο βασικά ζητήματα (υποκλοπές και Τέμπη) στη χθεσινή τους συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια δήλωσή του σε… πρωινή εκπομπή κατάφερε να μπαρουτιάσει την κατάσταση. Κάτι, που, προφανώς, δεν εκτιμάται θετικά από πλευράς Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Κασσελάκης στις Βρυξέλλες για συναντήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιήσει «σημαντικές επαφές για θέματα της οικονομίας και ανάπτυξης αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών», όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί συνάντηση με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ αύριο θα έχει σειρά συναντήσεων με τον επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Χουάν Φερνάντο Λόπες Αγκιλάρ, τον πρόεδρο της ομάδας των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο, Φιλίπ Λάμπερτς, τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σίρντεβαν και Μανόν Όμπρι και ευρωβουλευτές της ομάδας.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν επίσης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επισημαίνουν επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρεί ότι το Ταμείο Ανάκαμψης «τείνει να εξελιχθεί -εξ’ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης- σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και να αποτελέσει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η δικαιότερη κατανομή των πόρων με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αποτελεί θέση αρχής για την αξιωματική αντιπολίτευση».

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024