Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντράγκι: Η ΕΕ δεν θα επιβιώσει χωρίς εμβάθυνση

Ντράγκι: Η ΕΕ δεν θα επιβιώσει χωρίς εμβάθυνση

«Αναγκαία η έκφραση ενιαίας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της»

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα επιβιώσει αν δεν εμβαθύνει την ολοκλήρωσή της» είπε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, λέγοντας παράλληλα ότι προβλέπει ύφεση στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μιλώντας σε συνέντευξη, στο πλαίσιο εκδήλωσης των Financial Times ( FT’s Global Boardroom conference) είπε πως « Είτε η Ευρώπη θα ενεργήσει μαζί και θα γίνει μια βαθύτερη ένωση, μια ένωση ικανή να εκφράσει μια εξωτερική πολιτική και μια αμυντική πολιτική, εκτός από όλες τις οικονομικές πολιτικές  ή φοβάμαι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιβιώσει παρά μόνο ως μια ενιαία αγορά.

Ο Ντράγκι, ο οποίος ήταν πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε ύφεση μέχρι το τέλος του έτους στην Ευρώπη. Είναι ξεκάθαρο ότι τα δύο πρώτα τρίμηνα του επόμενου έτους θα το δείξουν».

Ενοποίηση

Στην ανάγκη της εμβάθυνσης για την Ευρωπαική Ενωση είχε αναφερθεί πρόσφατα και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ αν και τότε είχε αναφερθεί ειδικά στην οικονομική ενοποίηση. Η κ. Λαγκάρντ μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, προέτρεψε τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου να κάνουν περισσότερη δουλειά σε νομοθετικό επίπεδο πριν τις επόμενες εκλογές, ώστε να υπάρξει πρόοδος στην τραπεζική ένωση, στο ψηφιακό ευρώ αλλά και στην ένωση των κεφαλαιαγορών.

Η δημοσιονομική πολιτική, είπε χαρακτηριστικά, θα πρέπει να σχεδιαστεί με τρόπο που θα κάνει πιο παραγωγική την οικονομία της ευρωζώνης και θα μειώσει το υψηλό δημόσιο χρέος. Τέλος, ευχήθηκε να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024