Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «θαύμα» της Σαχτάρ και τα φώτα στον Σίκαν

Το «θαύμα» της Σαχτάρ και τα φώτα στον Σίκαν

Η ουκρανική ομάδα «χτυπάει» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ παρά τις τεράστιες δυσκολίες - «Τρελαίνει» κόσμο ο Ντανίλο Σίκαν με τρία γκολ

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έκανε το μεγάλο «μπαμ» στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η ουκρανική ομάδα πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 1-0.

Ένα μεγάλο αποτέλεσμα που το κάνουν ακόμα μεγαλύτερο οι συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίζεται η ομάδα του Ντόνετσκ.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, το ότι η Σαχτάρ υποδέχθηκε την Μπάρτσα στο Αμβούργο και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί καθώς μιλάμε για παίκτες που έχουν το μυαλό τους (και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα) στο μέτωπο του πολέμου με την Ρωσία.

Κι όμως αυτή η Σαχτάρ «χτίζει» ένα θαύμα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς μετά από τέσσερις αγωνιστικές μετράει δύο νίκες κι έχει συγκεντρώσει έξι βαθμούς.

Η νίκη στο Βέλγιο με επική ανατροπή

Θυμίζουμε πως η ουκρανική ομάδα είχε πετύχει μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο Βέλγιο επί της Αντβέρπ με 3-2 και μάλιστα με επική ανατροπή.

Οι Ουκρανοί βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ και πήραν την σπουδαία νίκη.

Η καλή εμφάνιση στη Βαρκελώνη

Στην προηγούμενη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, η Σαχτάρ κοντραρίστηκε στην Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα και στάθηκε πολύ καλά. Ηττήθηκε τελικά με 2-1 ωστόσο η απόδοση των Ουκρανών ήταν εξαιρετική καθώς οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν μέχρι το φινάλε διεκδικώντας βαθμολογικό όφελος.

Η Σαχτάρ είχε… προειδοποιήσει την Μπάρτσα και σήμερα έκανε το «μπαμ».

Το πρόβλημα για την ουκρανική ομάδα ήταν η (εντός έδρας) ήττα στην πρεμιέρα από την Πόρτο με 3-1, αλλά για την πέμπτη αγωνιστική υπάρχει το μεγάλο ματς με την Αντβέρπ και αν η Σαχτάρ νικήσει θα φτάσει τους εννιά βαθμούς και θα τα παίξει όλα για όλα στο φινάλε της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Όλα τα φώτα στον Σίκαν

Αξίζει επίσης εδώ να σημειωθεί ότι το όνομα του σέντερ φορ της ουκρανικής ομάδας… ακούγεται όλο και περισσότερο στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς ο Ντανίλο Σίκαν κάνει πάταγο.

Ο 22χρονος στράικερ της Σαχτάρ πέτυχε το γκολ της νίκης στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε σκοράρει δύο φορές και στη νίκη επί της Αντβέρπ στο Βέλγιο.

Αυτή την στιγμή η «χρηματιστηριακή» αξία του Σίκαν είναι στα 4 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt) αλλά γίνεται εύκολα αντιληπτό πως… κάθε μέρα που περνάει το ποσό γίνεται μεγαλύτερο.

Αν μάλιστα ο επιθετικός της ουκρανικής ομάδας συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς τότε η τιμή αναμένεται να «εκτοξευθεί», καθώς ο υψηλόσωμος στράικερ δείχνει πως έχει τις προδιαγραφές για μεγάλα πράγματα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024