Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Έρχεται ψυχρό μέτωπο την Τετάρτη

Κακοκαιρία: Έρχεται ψυχρό μέτωπο την Τετάρτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν νέα κακοκαιρία.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει αλλαγή του ανοιξιάτικου σκηνικού του καιρού από αύριο, Τετάρτη, καθώς όπως αναφέρει ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να κάνει ένα γρήγορο πέρασμα στη χώρα. Την Πέμπτη το κύμα κακοκαιρίας προχωρά προς τα ανατολικά και οι βροχές περιορίζονται.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, αύριο αναμένονται αρκετές βροχές. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. «Θα έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα, ένα ψυχρό μέτωπο που θα απασχολήσει κυρίως τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα», επεσήμανε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο «έρχεται» μια οργανωμένη κακοκαιρία, αλλά θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες με τα νέα προγνωστικά δεδομένα.

Κακοκαιρία προβλέπει από το Σαββατοκύριακο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Για αύριο, Τετάρτη, προβλέπεται ότι θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα κυρίως στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στα δυτικά τη νύχτα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σκόνη, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια για το Σαββατοκύριακο

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024