Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Να λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση των υποκλοπών»

Συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Να λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση των υποκλοπών»

Τι ειπώθηκε μπροστά από τις κάμερες, τι συζήτησαν μετά - Στο επίκεντρο οι υποκλοπές, Τέμπη, οικονομία και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη το απόγευμα της Δευτέρας.

Η συνάντηση, που κράτησε παραπάνω από μία ώρα, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη, και αποτέλεσε την πρώτη θεσμική μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί μέρος των συναντήσεων του Στέφανου Κασσελάκη με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κόσμος θέλει λύσεις και από την πλευρά μας οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές», είπε ο Κασσσελάκης

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Ανδρουλάκη

Ο διάλογος Κασσελάκη – Ανδρουλάκη: Nα λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών

Στον on camera διάλογό τους ο Νίκος Ανδρουλάκης καλωσόρισε τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον ίδιο να ανταπαντά πως «κάθεται πάλι σε καναπέ».

Ακολούθως ο Νίκος Ανδρουλάκης του ευχήθηκε συγχαρητήρια για την εκλογή του. «Χαίρομαι παρά πολύ για τη συνάντηση γιατί έχουμε χρέος να συζητάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί για τα μεγάλα θέματα ειδικά για τα ζητήματα των ανισοτήτων, της ακρίβειας που καλπάζει τους τελευταίους μήνες αλλά και για τα εθνικά θέματα γιατί είμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία με πολλές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε σε ένα πολιτικό πεδίο σχέσεις εμπιστοσύνης και συναινέσεων όπου είναι δυνατόν», ανέφερε αρχικώς ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «υπηρετούμε πάνω από όλα τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις και από την πλευρά μας οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές, αυτό είναι το πιο βασικό», προσθέτοντας ότι «χτίζοντας πάνω σε αυτό το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών».

Μιλώντας για τις υποκλοπές ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. «Όπως ξέρεις από πέρυσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια γιατί έχει και έναν προσωπικό χαρακτήρα εμείς προσπαθήσαμε με θεσμικό τρόπο να το αναδείξουμε. Θλίβομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή τη στάση απέναντι σε αυτές τις Ανεξάρτητες Αρχές, γιατί είναι ένας πυλώνας θεσμικών αντίβαρων πολύ κρίσιμων για την εύρυθμη της δημοκρατίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού να πετύχει τη συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών. Και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε προσωπικά στον κύριο Ράμμο κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό διότι τις προηγούμενες φορές είχε γίνει από υπουργούς του και από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση».

Επίσης πρόσθεσε για τις κινήσεις του έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο με τη νομική μας ομάδα κινηθήκαμε και στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην PEGA και στην Εξεταστική Επιτροπή που είχε γίνει τότε, αλλά η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων που είχαμε ζητήσει εμείς να έρθουν όπως του κ. Δημητριάδη και άλλων επίμαχων επιχειρηματιών. Εγώ πιστεύω ότι με τη θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι αυτού του παρακράτους να οδηγηθούν εκεί που πρέπει, δηλαδή στη δικαιοσύνη», κατέληξε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνοντας τον λόγο επισήμανε πως «μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 στη Διάσκεψη των προέδρων το οποίο δεν σεβάστηκαν, δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα το οποίο τα 3/5 από έναν αριθμό ανθρώπων πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να γίνεται αυτό και να το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μια ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Δεν ερωτηθήκαμε καθόλου».

Εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι κατ’ ουσίαν τα 3/5 υπάρχουν στη Διάσκεψη των προέδρων για τη συνεννόηση των κομμάτων. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή, γιατί δεν έχουν συγκεντρωθεί τα 3/5», υπογράμμισε και ακολούθως είπε χιουμοριστικά προς τους δημοσιογράφους ότι έχουν να πούνε και άλλα, ασφαλώς χωρίς τις κάμερες.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Χειραψία μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών

Οι πρώτες κουβέντες μεταξύ Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Σε καλό κλίμα η συνάντηση

Τι είπαν Κασσελάκης και Ανδρουλάκης όταν έκλεισαν οι κάμερες

Σε κοινή ενημέρωση, Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου, σημειώνουν ότι οι δυο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Κασσελάκης: Η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους μας

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «θα καταβαλλουμε κάθε θεσμική προσπάθεια για να λάμψει το φως στην υπόθεση των υποκλοπών».

Παράλληλα επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μια τέτοια αλαζονεία -με την εκλογή που πέρασε- να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτήν την υπόθεση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Την προηγούμενη εβδομάδα όπως γνωρίζετε συνάντησα τον κύριο Μητσοτάκη στο γραφείο του εδώ στη Βουλή όπου ανέδειξα με τον πλέον έντονο τρόπο το ζήτημα των νομιμοφανών επισυνδέσεων και του Predator και τον κάλεσα τότε και το λέω και τώρα, ως πολιτικός προϊστάμενος να προβεί στην άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ ώστε να μπορούν να καταθέσουν στη δικαιοσύνη χωρίς να κρύβονται πίσω από το απόρρητο.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκα τόσο με με τον κύριο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ όσο και με τον πρόεδρο της Αρχής για την Προστασία των προσωπικών Δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ. Με μία πλειοψηφία 3/5 η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη, με τη συνεργασία μόνο του κύριου Μητσοτάκη με τον κύριο Βελόπουλο, δηλαδή με την Ακροδεξιά.

Το Σύνταγμά μας δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους μας. Γιατί αν δε λάμψει η αλήθεια σ’ αυτό το ζήτημα πολλοί νέοι δεν θα θέλουν πλέον να ασχοληθούν με την πολιτική, γιατί όλοι θα χάσουν την ελπίδα για την ενασχόληση με τα κοινά. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας θα απογοητεύσει τον Έλληνα πολίτη. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Και σ’ αυτό το πλαίσιο μίλησα με τον κύριο Ανδρουλάκη με τον οποίο μεταξύ άλλων συζητήσαμε για το θέμα των υποκλοπών. Προφανώς κι ο ίδιος είναι θύμα αυτής της κατάστασής. Από μεριάς μας θα καταβάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά. Να μη βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωση τους. Γιατί είναι υποστελεχωμένες.

Για να λάμψει το φως σ’ αυτήν την υπόθεση η οποία είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%. Αφορά όλες τις Ελληνίδες όλους τους Έλληνες.

Από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μια τέτοια αλαζονεία -με την εκλογή που πέρασε- να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτήν την υπόθεση που προσβάλλει την κοινή λογική, την κοινή νοημοσύνη και τους πολύ γενναίους λειτουργούς σε αυτές τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024