Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να υπάρξει άμεσα ξεσηκωμός για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, λέει το ΚΚΕ

Να υπάρξει άμεσα ξεσηκωμός για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, λέει το ΚΚΕ

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί προκλητική επίθεση στο εισόδημα και στο μέλλον των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων», σημειώνει το ΚΚΕ

Σε ξεσηκωμό για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καλεί το ΚΚΕ, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά, Δημήτρη Βερβεσό και Ηλία Κλάππα.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούν με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το ζήτημα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών οι δύο πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων επισήμαναν πως «τα μέτρα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης σε μεγάλο μέρος των δικηγόρων που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί προκλητική επίθεση στο εισόδημα και στο μέλλον των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων»

«Με πρόσχημα την «πάταξη της φοροδιαφυγής», χτυπώντας τους πιο ευάλωτους από αυτούς, μεταξύ άλλων νέους, μητέρες με μικρά παιδιά, επαγγελματίες που έχουν πληγεί τα προηγούμενα χρόνια. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασαν, το 33% των δικηγόρων βρίσκονται σε ρύθμιση για χρέη σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και την εφορία, ενώ το 1/3 των δικηγόρων της Αθήνας δηλώνει ως γραφείο την κατοικία του, με δεδομένο ότι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της λειτουργίας γραφείου», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κ.κ. Βερβεσός και Κλάππας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούνταν από το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής Μάκη Παπαδόπουλο και τη βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

«Πρέπει άμεσα να υπάρξει ξεσηκωμός, κοινός αγώνας αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών»

Ο Μάκης Παπαδόπουλος σε δήλωσή του υπογράμμιε ότι «τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα ασφαλιστικά και φορολογικά χαράτσια που φόρτωσαν στις πλάτες των ελεύθερων επαγγελματιών οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί προκλητική επίθεση στο εισόδημα και στο μέλλον των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων και συνολικά των αυτοαπασχολούμενων. Ο στόχος της κυβέρνησης δεν περιορίζεται μόνο στη διασφάλιση των «νέων ματωμένων πλεονασμάτων» σύμφωνα με τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις προς την ΕΕ».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «επιταχύνει την κυριαρχία των μεγάλων δικηγορικών εταιριών που έχουν ήδη αυξήσει θεαματικά το μερίδιό τους στο συνολικό κύκλο εργασιών του κλάδου. Δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες επιβίωσης για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, την ώρα που παρέχει νέες ελαφρύνσεις στις μεγάλες εταιρίες, με τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος».

Τόνισε πως «τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα ασφαλιστικά και φορολογικά χαράτσια που φόρτωσαν στις πλάτες των ελεύθερων επαγγελματιών οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμματα του συστήματος που μιλούν για τη φοροδιαφυγή είναι συνένοχα για τη φοροασυλία των εφοπλιστών, των τραπεζικών ομίλων, των «στρατηγικών επενδυτών»».

Καταληκτικά ο Μάκης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι «πρέπει άμεσα να υπάρξει ξεσηκωμός, κοινός αγώνας αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών, αφού όλοι μαζί θα «πληρώσουν το μάρμαρο». Όχι μόνο για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο, αλλά για την κατάργηση του σχετικού αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου, την κατοχύρωση αφορολόγητου ορίου και τη διαγραφή χρεών των αυτοαπασχολούμενων. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται ήδη μπροστά σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη μέσα και έξω απ’ τη Βουλή».

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024