Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από ομάδα – πρότυπο, τελευταία χωρίς νίκη

Από ομάδα – πρότυπο, τελευταία χωρίς νίκη

Η Λιόν είναι «βυθισμένη» στον πάτο του... βαρελιού και η κατάσταση στην γαλλική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από... ζόρικη

Τα χρόνια της κυριαρχίας της Λιόν στο γαλλικό πρωτάθλημα δεν είναι δα και τόσο μακρινά. Εντάξει, δεν μιλάμε και για το πρόσφατο παρελθόν αλλά σίγουρα δεν έχουν «ξεθωριάσει» οι μνήμες της ομάδας – πρότυπο που είχε «χτίσει» ο Ζαν Μισέλ Ολάς.

Ένα μοντέλο που λειτούργησε μ’ εντυπωσιακό τρόπο και το οποίο υπήρξε πρότζεκτ προς μίμηση από άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Γιατί πολύ απλά η Λιόν δεν κατάφερε μόνο να κατακτήσει τίτλους (εφτά συνεχόμενα πρωταθλήματα για την ακρίβεια, από το 2002 μέχρι το 2008) αλλά παράλληλα δημιούργησε κι ένα σκηνικό «απογείωσης» των οικονομικών του συλλόγου.

Ο Ολάς είχε πολλούς λόγους να καμαρώνει για το δημιούργημά του, αλλά εκείνα τα χρόνια απέχουν πολύ από το σήμερα.

Όχι τόσο σε ότι αφορά την χρονική απόσταση αλλά κυρίως την αγωνιστική. Τα μεγαλεία έχουν πάει περίπατο και ειδικά η φετινή περίοδος φαντάζει εφιαλτική για την πάλαι ποτέ πανίσχυρη Λιόν.

Το απόγευμα του Σαββάτου η Ολιμπίκ υποδέχθηκε την Μετς και οι οπαδοί του συλλόγου πίστεψαν πως αυτή ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να μπει τέλος στον… κατήφορο.

Έλα όμως που ούτε τώρα επιτεύχθηκε η πρώτη νίκη της σεζόν. Ναι, καλά διαβάσατε, η Λιόν παραμένει μετά από 10 ματς στο γαλλικό πρωτάθλημα χωρίς νίκη και ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει η συνέχεια στους οπαδούς της Ολιμπίκ.

Το σημερινό 1-1 με την Μετς ήταν ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα και η κατάσταση είναι πολύ ζόρικη για την Λιόν.

Τελευταία με τέσσερις βαθμούς

Η Λιόν είναι «βυθισμένη» στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μόλις τέσσερις βαθμούς στο ενεργητικό της και η κατάσταση οδεύει απ’ το κακό στο χειρότερο. Δέκα παιχνίδια χωρίς νίκη και απλά τέσσερις ισοπαλίες.

Το σκηνικό είναι απογοητευτικό και το χειρότερο για την γαλλική ομάδα είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει «φως στον ορίζοντα». Ο τεχνικός της Ολυμπίκ, Φάμπιο Γκρόσο είναι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό σε δύσκολη θέση, όπως και η διοίκηση του συλλόγου.

Αναβρασμός και πολλές διαμαρτυρίες

Οι οπαδοί της Λιόν δεν μπορούν να πιστέψουν την εικόνα που αντικρίζουν στον βαθμολογικό πίνακα της Ligue 1. Βλέπουν την ομάδα τους να «βολοδέρνει» και δεν μπορούν να πιστέψουν τον κατήφορο της Λιόν.

Τα αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αμέτρητα ενώ και στο γήπεδο υπάρχουν αντιδράσεις και αποδοκιμασίες για την απόδοση της Ολιμπίοκ, με τον κόσμο να βάλλει κατά διοίκησης, προπονητή αλλά και παικτών.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι στο παιχνίδι με την Κλερμόν (εντός έδρας ήττα της Λιόν με 2-1) οι οπαδοί του συλλόγου τραγουδούσαν σύνθημα που ανέφερε ότι η ομάδα τους υποβιβάζεται και «παίζει στη Ligue 2».


Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο σχεδιασμός του καλοκαιριού είναι η αιτία της αγωνιστικής κατρακύλας και θεωρούν ότι η φετινή σεζόν είναι χαμένη.

Γλύτωσε στο 84’ τη νέα ήττα

Στο σημερινό παιχνίδι με την Μετς, η οποία είχε πριν το ματς εννέα βαθμούς, η Λιόν γλύτωσε μια νέα ήττα έξι λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Η Μετς προηγήθηκε αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα και τελικά η Ολιμπίκ βρήκε τρόπο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στατιστικά για… κλάματα

Οι επιδόσεις στις επιμέρους στατιστικές κατηγορίες φανερώνουν φυσικά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γαλλική ομάδα, καθώς σε πολλές εξ αυτών η εικόνα είναι απογοητευτική.

Με άμυνα που είναι κάτι παραπάνω από… προβληματική και επίθεση που δεν «πετάει φωτιές», καταλαβαίνει εύκολα κάποιος γιατί βρίσκεται στον πάτο του… βαρελιού.

Απομένει να δούμε αν θα υπάρξουν άμεσα δραστικές αλλαγές, προκειμένου να αλλάξει ρότα η ομάδα που κάποτε κυριαρχούσε στο γαλλικό ποδόσφαιρο.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024