Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το στοιχείο που «εκτόξευσε» τον Παπαγιάννη και ο διακαής πόθος του NBA (pics)

Το στοιχείο που «εκτόξευσε» τον Παπαγιάννη και ο διακαής πόθος του NBA (pics)

Ραγδαία η εξέλιξη του Ελληνα σέντερ, που σουτάρει τρίποντα σαν γκαρντ – Δούλεψε σκληρά το καλοκαίρι και δικαιώθηκε – Πάντα στο μυαλό του το NBA.

Το περασμένο καλοκαίρι όταν αποφάσισε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να μετακομίσει στην Φενερμπαχτσέ δέχθηκε έντονη κριτική για την επιλογή του, καθώς οι άνθρωποι του Τριφυλλιού τον ήθελαν για να ηγηθεί της προσπάθειας για την επιστροφή της ομάδας στους τίτλους. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος προτίμησε τη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη και άφησε πίσω του όσα έζησε με τον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Μια συνεργασία που δείχνει να λειτουργεί ιδανικά, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ο Παπαγιάννης πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις με τα χρώματα της τούρκικης ομάδας, με αποκορύφωμα την τελευταία απέναντι στον Ολυμπιακό. Ένα ματς στο οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στο τέλος αποθεώθηκε από τον Δημήτρη Ιτούδη.

Σπουδαίες εμφανίσεις από τον διεθνή σέντερ στη φετινή σεζόν

«Ο Παπαγιάννης αξίζει ένα παραπάνω χειροκρότημα, ήταν εξαιρετικός όχι μόνο με το σκοράρισμα αλλά και στην άμυνα με κοψίματα και ριμπάουντ», ανέφερε στο flash interview και αργότερα στη συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε: «Ο Παπαγιάννης έχει αποδείξει τον λόγο που ήθελε να έρθει εδώ και να κάνει μία αλλαγή στην καριέρα του μετά από εξαιρετικά χρόνια σε μία ομάδα, τον Παναθηναϊκό, που του προσέφερε βελτίωση και συμπαράσταση. Είναι συγκεντρωμένος καθημερινά. Είχαμε αυτό το επιθετικό πλάνο για εκείνον, είχε clutch στιγμές με 3/5 τρίποντα, ήταν πολύ σημαντικά σουτ αυτά που έβαλε. Έχει κι άλλα στην δεξαμενή του, στην άμυνα ήταν με το μέγεθός του, την ταχύτητά του. Είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ», κατέληξε ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ.

Δηλώσεις που δείχνουν την ραγδαία εξέλιξη που έχει ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο διεθνής άσος το καλοκαίρι δούλεψε σκληρά και φέτος εμφανίζεται πάρα πολύ βελτιωμένος σε όλους τους τομείς. Τόσο στην επίθεση, όπου έχει προσθέσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του όσο και στην άμυνα, όπου παρουσιάζεται καλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, όταν κατακρίθηκε για τον τρόπο που μαρκάρει, ειδικά απέναντι σε παίκτες – «θηρία» όπως είναι ο Μουσταφά Φαλ.

Εκπληκτικό ποσοστό στο τρίποντο

Την εξαιρετική σεζόν που διανύει δείχνουν και τα νούμερά του στην Euroleague, όπου σε 6 ματς έχει μέσο όρο 10.5 πόντους, 2.7 ριμπάουντ. 1.2 τάπες και 11.2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Οταν πέρσι ολοκλήρωσε την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ έχοντας 8.5 πόντους στο ενεργητικό του. Η καλύτερη σεζόν του με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, σε θέμα συγκομιδής πόντων, ήταν η 2021-2022, όταν είχε μέσο όρο 10.3 πόντους σε 29 αναμετρήσεις.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης φέτος έχει βάλει στο παιχνίδι του και το χρησιμοποιεί κατά κόρον στις αναμετρήσεις, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους αντίπαλους σέντερ, το τρίποντο. Ο διεθνής σέντερ έχει το άκρως εντυπωσιακό 75% όταν σουτάρει έξω από τη γραμμή των 6.75μ., έχοντας μάλιστα ευστοχήσει στα 9 από τα 12 τρίποντα που δοκίμασε στη φετινή Euroleague.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχε 3/5 τρίποντα, τα οποία μάλιστα πέτυχε στο τέλος του αγώνα, όταν η Φενερμπαχτσέ είχε κολλήσει επιθετικά, οδηγώντας την τούρκικη ομάδα στη νίκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 75% τον φέρνει στην τρίτη θέση των πιο εύστοχων στα τρίποντα στα 6 πρώτα παιχνίδια της φετινής σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ. Είναι πίσω μόνο από τους Λούκας Λεκαβίτσιους και Ντοβίντας Γιεντράιτις, που έχουν από 5/5 και 6/7 αντίστοιχα. Πέρσι στον Παναθηναϊκό, στην πρώτη χρονιά που άρχισε να σουτάρει τρίποντα, είχε 48.6% με 18/37. Φέτος, ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ακόμα καλύτερος και αυτό οφείλεται στις προπονήσεις που έκανε στον συγκεκριμένο τομέα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πάντα στο μυαλό του το NBA

Ένα στοιχείο που τον κάνει απρόβλεπτο, καθώς πλέον μπορεί να απειλήσει με την ίδια άνεση τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, με την αγωνιστική του βελτίωση να έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία του και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και η εξέλιξή του θα βοηθήσει πάρα πολύ και την εθνική ομάδα. Μια βελτίωση μάλιστα που ίσως τον οδηγήσει ξανά στον μαγικό κόσμο του NBA. Αλλωστε, δεν το έχει κρύψει ότι θέλει να παίξει ξανά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού…Ένα στοιχείο που τον κάνει απρόβλεπτο, καθώς πλέον μπορεί να απειλήσει με την ίδια άνεση τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, με την αγωνιστική του βελτίωση να έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία του και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και η εξέλιξή του θα βοηθήσει πάρα πολύ και την εθνική ομάδα. Μια βελτίωση μάλιστα που ίσως τον οδηγήσει ξανά στον μαγικό κόσμο του NBA. Αλλωστε, δεν το έχει κρύψει ότι θέλει να παίξει ξανά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού…

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024