Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχάρης: «Ζυγισμένο» και «αποτελεσματικό» το νομοσχέδιο για ελεύθερους επαγγελματίες

Θεοχάρης: «Ζυγισμένο» και «αποτελεσματικό» το νομοσχέδιο για ελεύθερους επαγγελματίες

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή χάριν της κοινωνικής δικαιοσύνης και των παιδιών μας, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών

Σφοδρές αντιδράσεις στους κύκλους των ελεύθερων επαγγελματιών έχει προκαλέσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω κάτω στη φορολόγησή τους. Για το θέμα μίλησε στο Mega ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «ζυγισμένο» και «αποτελεσματικό» νομοσχέδιο.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους πολίτες, στο τέλος του χρόνου, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

«Μετρημένο και αποτελεσματικό»

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υφυπουργός σημείωσε: «Δεν είναι σκληρό το νομοσχέδιο, ίσα ίσα είναι ζυγισμένο, μετρημένο, ήπιο, αναλογικό και αποτελεσματικό. Επικεντρώνουμε στα ζητήματα των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά φέρνει και μια σειρά από διατάξεις για να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή».

«Η φοροδιαφυγή, από την αρχή έχουμε πει ότι είναι μία από τις 3 – 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις αυτής της τετραετίας. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε χάριν της κοινωνικής δικαιοσύνης και των παιδιών μας».

Όπως είπε ο ίδιος,  «αυτήν την στιγμή δεν εξετάζουμε βελτιώσεις. Κάνουμε τον διάλογο, ακούμε τις όποιες παρατηρήσεις και αντιρρήσεις. Καθόλη τη διαδικασία τη διαβουλευτική, η κυβέρνηση αυτή ακούει, αλλά δεν θα αλλάξει ο σκοπός του νομοσχεδίου. Δεν φτάνει να ακούσουμε ότι κάτι δε μας αρέσει, πρέπει να ακούμε και τις εναλλακτικές».

Ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι στη φορολογία των ζευγαριών θα λαμβάνεται υπόψη και το οικογενειακό εισόδημα.

«(…) Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία πρέπει να τα δούμε και θα τα εξετάσουμε ώστε να πιάσουμε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες μπορεί κάποιος πραγματικά, εύλογα, να πει ότι είχε λιγότερο εισόδημα».

Έκτακτο βοήθημα

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, βραχνά για τα νοικοκυριά, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες πολυεθνικές, βοηθούν στην αποκλιμάκωση των τιμών.

«Θα τις ρίξει [τις τιμές] στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους πολίτες, στο τέλος του χρόνου, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βλέπει τα πράγματα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και είναι πάντοτε δίπλα στους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι είναι στις πιο ευάλωτες οικονομικές καταστάσεις. Ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024