Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι δύο πρώην, η «πράσινη» νίκη και μια περίπτωση πέναλτι

Οι δύο πρώην, η «πράσινη» νίκη και μια περίπτωση πέναλτι

Ο λόγος για τους Καρλίτος και Λεωνίδα Βόκολο. Αμφότεροι με πέρασμα από τον Παναθηναϊκό.

Το έβλεπες στα μάτια τους. Στο πώς κινούνταν στον χώρο. Το ήθελαν πολύ αλλά τελικά δεν κατάφεραν να φύγουν με ικανοποίηση από το γήπεδο, μολονότι έφτασαν κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα εκπροσωπώντας της Λαμία.

Ο λόγος για τους Καρλίτος και Λεωνίδα Βόκολο. Αμφότεροι με πέρασμα από τον Παναθηναϊκό. Και με διάθεση να «δείξουν» πως ναι μεν πέρασαν καλά σε Κορωπί (πρόσφατα) και Παιανία (παλαιότερα ο κόουτς), αντίστοιχα, τώρα όμως πάσχιζαν για κάτι που θα ανάγκαζε αρκετούς να ρίξουν παραπάνω φως στην καριέρα τους. Δεν τους βγήκε.

Ο Καρλίτος έπαιξε με πάθος, διαμαρτυρήθηκε και στον ρέφερι Μανούχο για κάποιες αποφάσεις του, σημείωσε γκολ ισοφάρισης χωρίς να το πανηγυρίσει. Συμβαίνει αυτό. Είναι εικόνα που πάντα τη βλέπουμε όταν ένας παλιός παίκτης μιας ομάδας επιλέγει να κρύψει τη χαρά του και να …δηλώσει με τον τρόπο αυτό πως σέβεται το πέρασμα από αυτή.

Ο Ισπανός στράικερ, αγωνίστηκε δύο χρόνια στον ΠΑΟ, συνεργάστηκε με τον Γιοβάνοβιτς την πρώτη σεζόν του Ιβάν στον πράσινο πάγκο και πανηγύρισαν μαζί ένα Κύπελλο (’22). Εφυγε γιατί μάλλον κρίθηκε πως δεν μπορούσε πλέον να υπηρετήσει το πλάνο και οι Πράσινοι θα αναζητούσαν κάτι καλύτερο. Λέτε ο Καρλίτος να μην κυνηγούσε χθες …«απαντήσεις στο χορτάρι»; Πάντως, με τον Γιοβάνοβιτς τα είπαν σε ιδιαίτερα φιλικό τόνο αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο «Αθ. Διάκος».

Οσον αφορά στον Βόκολο, η καλή του εφετινή προσπάθεια στον πάγκο της Λαμίας τον φέρνει στις κουβέντες αρκετών. Ηταν στις εθνικές ομάδες. ‘Η σε σύνολα μικρότερων κατηγοριών. Δεν έκανε κάποιο όνομα και τώρα στα 53 του χρόνια εκτιμά πως ήρθε η ώρα να ανέβει τα σκαλοπάτια της προπονητικής.

Πέρασε πέντε χρόνια στον ΠΑΟ, από το ’98 έως το 2003, δίχως κάτι φοβερό είναι αλήθεια, αλλά αγωνίστηκε πάνω από 100 ματς με το Τριφύλλι. Ως προπονητής της Λαμίας παραλίγο να κάνει τη ζημιά στον Παναθηναϊκό. Κάποιες κινήσεις του αξίζει να φωτιστούν. Όπως το «γιατί» αντικατέστησε τον Καρλίτος, έναν επιθετικό που απασχολούσε με το τρέξιμό του τα αντίπαλα μπακ. ‘Η τον τρόπο που διαχειρίστηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του μετά την όντως υπερβολική αποβολή του Αράο.

Όσο για τον ρέφερι Μανούχο; Πολλά θα ακουστούν, ακόμη περισσότερα θα γραφτούν. Το βέβαιο είναι πως τον βοήθησε το VAR να μην κάνει παραπάνω λάθη. Αλλά ούτε το VAR τον έσωσε στη φάση του 85’ με το μαρκάρισμα-τράβηγμα του Γεντβάι στον Παπαδόπουλο. Δεν τον κάλεσαν καν τον ρέφερι να δει μια φάση που ήταν περίπτωση πέναλτι. ‘Η μήπως όχι;

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024