Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κηφισιά – ΑΕΚ 1-1: «Στοπ» και χοντρή γκέλα για την Ενωση

Κηφισιά – ΑΕΚ 1-1: «Στοπ» και χοντρή γκέλα για την Ενωση

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στη Καισαριανή, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς και το πλήρωσε στο τέλος, με τη μαχητική Κηφισιά να παίρνει βαθμό (1-1).

Έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε η ΑΕΚ! Μετά τον Πανσερραϊκό η Ένωση άφησε βαθμούς και με τη δεύτερη νεοφώτιστη ομάδα της Super League αφού έμεινε στο 1-1 με την Κηφισιά στην Καισαριανή.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς και το πλήρωσε στο φινάλε από τους γηπεδούχους που είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα, Αναγνωστόπουλο, που κατέβασε ρολά.

Μεγάλη εμφάνιση από τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς

Πώς ξεκίνησαν

Με έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΟΚ παρατάχθηκε η ΑΕΚ που είχε τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια. Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς και Μοχαμάντι ήταν η τετράδα στην άμυνα με τους Γαλανόπουλο και Γιόνσον στον άξονα. Ο Ελίασον ήταν δεξιά στην επίθεση, ο Πιζάρο αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε.

Από την άλλη, για την Κηφισιά ξεκίνησαν οι: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σνάιντερλαν, Ιπαλίμπο, Πρίτσας, Αντερέγκεν, Παρράς, Οζέγκοβιτς

Κράτησε την Κηφισιά ο Αναγνωστόπουλος

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 8’ απείλησε για πρώτη φορά με σουτ του Ελίασον το οποίο έβγαλε δύσκολα ο Αναγνωστόπουλος. Στη συνέχεια της φάσης ο Πόνσε σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Τσούμπερ νωρίτερα.

Στο 16’ η Ένωση έφτασε ξανά πολύ κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι ο Αναγνωστόπουλος ήταν εκεί σε καρφωτή κεφαλιά του Πόνσε. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Κηφισιά ισορρόπησε το ματς, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται να δημιουργήσει. Στο 28’ πάντως ο Ελίασον σκόραρε από μπαλιά του Γαλανόπουλου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.

Δύο λεπτά μετά ο Μασούρας απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή ενώ το ημίχρονο τελείωσε με μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Κηφισιά. Ο Οζέγκοβιτς έκανε κάκιστο τελείωμα απέναντι από τον Αθανασιάδη, με τον Σέρβο να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Όπως φάνηκε όμως από το ριπλέι, ο Σιντιμπέ πιθανότατα τον κάλυπτε, οπότε αν σκόραρε το γκολ θα μετρούσε μετά την εξέταση του VAR.

Προηγήθηκε με τύχη, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και το πλήρωσε

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε με επιθετική διάθεση και έψαξε το γκολ. Ο Ελίασον είχε μία καλή στιγμή στο 48′ και δέκα λεπτά μετά ήρθε το γκολ για την Ένωση όταν από σέντρα-σουτ του Σιντιμπέ από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Σναϊντερλάν και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ξεκίνησε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την ΑΕΚ. Πόνσε, Γκαρσία και Ελίασον έχασαν απίθανες ευκαιρίες κρατώντας ζωντανή την Κηφισιά στο ματς. Και στο 85′ ο Βαφέας έκανε το 1-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ με κοντινό τελείωμα. Μέχρι το φινάλε η ΑΕΚ έψαξε το γκολ της νίκης, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αναγνωστόπουλος έκανε απίθανη επέμβαση σε σουτ του Γαλανόπουλου και κράτησε τον βαθμό για την ομάδα του.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σναϊντερλάν, Ιπαλίμπο, Πρίτσας (73′ Τετέι), Αντερέγκεν (89′ Αντούνες), Παρράς (83′ Λούμορ), Οζέγκοβιτς (73′ Μπιφουμά).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς (83′ Πήλιος), Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος, Ελίασον, Γιόνσον (62′ Πινέδα), Πισάρο (62′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (83′ Μάνταλος), Πόνσε (62′ Λιβάι Γκαρσία).

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024