Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνη: Το Reuters «αποκάλυψε» πως οι ΗΠΑ πετούν drone πάνω από την Γάζα

Παλαιστίνη: Το Reuters «αποκάλυψε» πως οι ΗΠΑ πετούν drone πάνω από την Γάζα

Αυτό έρχεται ως επιβεβαίωση των καταγγελιών από τις 28 Οκτωβρίου πως οι ΗΠΑ συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εναντίον της Παλαιστίνης και η διαρροή βγήκε για να αποκαλύψει την φύση των επιχειρήσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πετούσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης πάνω από τη Γάζα «για την αναζήτηση ομήρων που είχαν συλληφθεί από τη Χαμάς όταν η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου», δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι «οι ΗΠΑ πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών πάνω από τη Γάζα για να βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού ομήρων».

Οι ΗΠΑ μάλλον αναγκάστηκαν να βγάλουν ανακοίνωση μέσω διαρροών, γιατί από τις 28/10 τους κατηγορούσαν για ενεργό συμμετοχή στις επιχειρήσεις

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 10 Αμερικανοί που παραμένουν αγνοούμενοι μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των περισσότερων από 200 ανθρώπων που έχουν συλληφθεί ως όμηροι στη Γάζα, όπου πιστεύεται ότι κρατούνται στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων της Χαμάς.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν από το X και το Τelegram και βγήκαν εκτός ελέγχου

Λογαριασμοί που παρακολουθούν εμπόλεμες ζώνες στο Χ (πρώην Τwitter) και στο Telegram ανακάλυψαν το στίγμα ενός αεροσκάφους από τις 28 Οκτωβρίου στο Flight Radar και άλλες εφαρμογές που παρακολουθούν κινήσεις εναέριων μέσων, αναφέροντας μάλιστα και τον τύπο του αεροσκάφους.

Έχοντας παρακολουθήσει την διαδρομή, μπόρεσαν να διασταυρώσουν πως σε κάποιο μέρος του ταξιδιού βρίσκονταν πάνω από το Ισραήλ, αλλά ξεκίνησαν είτε από  το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford ή την…Ελλάδα και πως επρόκειτο για το αμερικανικής κατασκευής MQ-9A «Reaper» Extended Range drone.

Μετά ξεκίνησαν τα αμείλικτα ερωτήματα, αν το drone συμμετείχε σε επιθέσεις βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας, οπότε με κίνδυνο να κατηγορηθούν οι ΗΠΑ με ενεργό συμμετοχή στους βομβαρδισμούς, κατά πάσα πιθανότητα επέλεξαν μια διαρροή με ανθρωπιστικό πρόσημο.

Πως τα drone χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό αμάχων.

Οι κατήγοροι ήταν μάλιστα και φιλορωσικοί λογαριασμοί ή προσκείμενοι στο Ιράν, οπότε κάπως έπρεπε να απαντηθεί η παρουσία αμερικανικών drone πάνω από την Γάζα.

Προφανώς θεωρήθηκε πως από το να προβάλεται το αφήγημα μόνο από την μεριά των αντιαμερικανικών οργανώσεων δεν συνέφερε την παρουσία των ΗΠΑ στην εμπόλεμη ζώνη.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024