Στο «σφυρί» το «Βασιλικό μπλε» διαμάντι – Πάνω από 50 εκατ. δολάρια η εκτιμώμενη τιμή
Αυτό που κάνει το «Βασιλικό Μπλε» τόσο σπάνιο και ιδιαίτερο είναι το μέγεθός του.
Το «Βασιλικό Μπλε» διαμάντι βγαίνει σε δημοπρασία στις 7 Νοεμβρίου από τον οίκο Christie’s. Πρόκειται για το ομορφότερο διαμάντι που κοσμεί ένα από τα σπανιότερα δαχτυλίδια.
Το μεγαλύτερο, εσωτερικά άψογο, ζωηρό μπλε διαμάντι που έχει βγει ποτέ σε δημοπρασία, θα μπορούσε να πουληθεί έως και 50 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμά ο διάσημος οίκος δημοπρασιών πολυτελών αντικειμένων.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι υποψήφιοι αγοραστές σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να το αποκτήσουν.
The vivid blue diamond ‘Bleu Royal’ – which is set in a ring – is among the rarest ever to be unearthed. At 17.6 carats, it is also the largest of its kind https://t.co/Pw56AKXxKz pic.twitter.com/Uy6F4dIkye
— Reuters (@Reuters) November 2, 2023
Το Βασιλικό Μπλε διαμάντι είναι τόσο ιδιαίτερο και εξαιτίας του μεγέθους του. «Στα 17,6 καράτια, είναι το μεγαλύτερο στο είδος του» εξηγεί ο Ραχούλ Καντάκια, επικεφαλής στο διεθνές τμήμα κοσμημάτων του Christie’s.
«Το χρώμα είναι πολύ πλούσιο φυσικά και εσωτερικά το πιο αψεγάδιαστο που υπάρχει» σημειώνει ο ίδιος. «Το έχουμε επιδείξει σε όλο τον κόσμο, σε Ασία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, και έχουμε εισπράξει μεγάλο ενδιαφέρον από τους συλλέκτες», προσθέτει.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή φωτογραφίας: Reuters
- Κάνοντας τη λιτότητα συνταγματική προσταγή
- Greek State to Re-Issue 10Y Bond
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Τι συνέβη
- Πώς θα αποφύγετε τον φόρο αν έχετε ανείσπρακτα ενοίκια
- Ο Ντε Πολ «γείωσε» τη σύντροφό του: «Είπα ότι τον αγαπώ και μου απάντησε ότι αυτός αγαπά τον Μέσι»
- Το Ινστιτούτο Τσίπρα ρίχνει προτάσεις διακυβέρνησης



