Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
WSJ: Η Wagner ίσως προμηθεύσει τη Χεζμπολάχ με σύστημα αεράμυνας

WSJ: Η Wagner ίσως προμηθεύσει τη Χεζμπολάχ με σύστημα αεράμυνας

Η εφημερίδα επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληροφορίες ότι η ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner μπορεί να προμηθεύσει με σύστημα αεράμυνας τη σιιτική ισλαμική παραστρατιωτική οργάνωση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται η Wall Street Journal, πρόκειται για το σύστημα SA-22, το οποίο χρησιμοποιεί αντιαεροπορικούς πυραύλους και αντιαεροπορικά πυροβόλα, για την αναχαίτιση αεροσκαφών.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει την αποστολή του συστήματος αυτού, αλλά παρακολουθεί τις συζητήσεις ανάμεσα στη Wagner και τη Χεζμπολάχ.

Η Wagner διαθέτει προσωπικό στη Συρία, όπου επίσης δραστηριοποιείται η Χεζμπολάχ.

Η πιθανή παράδοση του συστήματος αεράμυνας στη Χεζμπολάχ αποτελεί μείζονα ανησυχία, εν μέσω της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τόσο στη Γάζα όσο και στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει πολεμικά σκάφη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αποπειρώμενες να αποτρέψουν τη Χεζμπολάχ από την περαιτέρω εμπλοκή στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Ανησυχίες για εξάπλωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Πριν λίγες ημέρες ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο εναντίον θέσεων του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, συμμάχου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου εντείνει τις ανησυχίες πως ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς μπορεί να εξαπλωθεί στη Μέση Ανατολή.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα νέο θάνατο μαχητή της, που αύξησε σε 47 τον αριθμό των μελών της που έχουν σκοτωθεί μετά την 7η Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες πως κάνει ό,τι μπορεί για να αποφευχθεί η εμπλοκή της χώρας του στη σύρραξη, τονίζοντας όμως πως δεν μπορεί ν’ αποκλείσει την εξάπλωσή του «σε όλη την περιοχή».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024