Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νταμπράουσκας: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Νταμπράουσκας: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Το εγκώμιο του Ολυμπιακού έπλεξε ο προπονητής του ΟΦΗ, Βάλντας Νταμπράουσκας λίγες μέρες μετά τη νίκη των ερυθρόλευκων στο «Γεντί Κουλέ».

Με κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό ο τεχνικός του ΟΦΗ, Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος χαρακτήρισε τους ερυθρόλευκους ως την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Ο προπονητής των «Κρητικών» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ποιότητα που διαθέτει η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στην κακή εμφάνιση που εκανε η ομάδα του στο μεταξύ τους ματς, αλλά στο παιχνίδι με την Κηφισιά.

Ο Νταμπράουσκας μίλησε για τον Ολυμπιακό και τις εμφανίσεις του ΟΦΗ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νταμπράουσκας:

Εξηγείτε την κακή εμφάνιση του ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Γιατί είναι ο Ολυμπιακός, αυτήν την στιγμή πιστεύω ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και η δική σου εμφάνιση και εικόνα εξαρτάται από το πως παίζει ο αντίπαλος σου. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν δεχτήκαμε γκολ και όσο συμβαίνει αυτό τότε έχεις και την ευκαιρία να βρεις χώρους. Ο Ολυμπιακός, παρότι ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι, σκόραρε στο πρώτο δεκάλεπτο και είναι δύσκολο γιατί έπαιξαν πολύ εύκολα, μας έδωσαν πολύ λιγότερους χώρους σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια και πιστεύω ότι αυτό είχε να συμβεί αρκετό καιρό από τότε που ήρθα στον ΟΦΗ.

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, εμείς είχαμε την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό σου δείχνει πόσο έξυπνα έπαιξαν. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την απαραίτητη ποιότητα για να διασπάσουμε την άμυνα τους, ήταν πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις, μας έδωσαν εμάς την κατοχή της μπάλας, στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης παρουσιαστήκαμε πολύ καλοί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν τρέχεις πολύ, θα παίξεις και καλά»
Μετά την έξοδο του Μπάκιτς και την είσοδο του Λουίζ Φελίπε ο ΟΦΗ δεν είχε δημιουργούς για να βγάλει ευκαιρίες προς την εστία του Ολυμπιακού.

«Νομίζω πως στο πρώτο ημίχρονο μεταφέραμε αρκετές μπάλες προς τους επιθετικούς μας όμως οι αμυντικοί του Ολυμπιακού ήταν καλύτεροι από αυτούς. Ακόμα και όταν έπαιρναν την μπάλα, ήταν πολύ επιθετικοί πάνω στις φάσεις και δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε. Αν θυμάστε την προηγούμενη σεζόν, δέχτηκα αρκετή κριτική γιατί παίζει ο ένας και όχι ο άλλος και τώρα βλέπουμε πως κάθε παιχνίδι θέλει και άλλη τακτική. Σε κάποιο παιχνίδι χρειάζεσαι αμυντικό, σε άλλον επιθετικό κ.ο.κ. Είδατε ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό βγήκε ο Γαγιέγος που είναι περισσότερο ανασταλτικός μέσος και πέρασαν στο παιχνίδι ο Τοράλ και ο Ριέρα και όμως ήμασταν λιγότερο δημιουργικοί και δεν παράξαμε φάσεις».

Ανησυχείτε για τις δύο εμφανίσεις του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό και την Κηφισιά;

«Πρέπει να προσδιορίσουμε τι σημαίνει κακό παιχνίδι; Θέλει έναν ορισμό αυτή η φράση. Δημιουργήσαμε προσδοκίες και ερχόμενος ο Ολυμπιακός είχαμε την πίστη πως μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν ανησυχώ γιατί το επόμενο παιχνίδι αφορά εντελώς διαφορετικό αντίπαλο, εντελώς διαφορετικό πλάνο. Αν αρχίσω ν’ ανησυχώ μόνο για το προηγούμενο παιχνίδι, τις προπονητής θα είμαι αν δεν προετοιμάσω σωστά την ομάδα για το επόμενο;

Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Με την Κηφισιά, δεν κάναμε καλή εμφάνιση, συμφωνούμε όλοι σε αυτό, ειδικά με βάση τις συνθήκες του αγώνα, χάσαμε πέναλτι, παίζαμε με παίκτη παραπάνω αλλά και πάλι δεν μπορούμε να λέμε πως όλα είναι μαύρα και αρνητικά. Τι θα λέγαμε αν έμπαινε το πέναλτι με την Κηφισιά και είχαμε δύο βαθμούς παραπάνω και στην συνέχεια δεν κερδίζαμε τον Ολυμπιακό; Α, δεν πειράζει.

Σε αυτό το πρωτάθλημα πάει με τέτοιο ρυθμό που μπορεί μια στιγμή αν κάνεις τρεις με τέσσερις συνεχόμενες νίκες και πας ψηλά. Δεν μπορώ ειλικρινά να τα βάφω όλα μαύρα. Γιατί δεν ισχύει αυτό. Κάθε νίκη σου προσφέρει τρεις βαθμούς και σε ανεβάζει η ισοπαλία σε διατηρεί σταθερό, αυτό μπορεί να συμβεί και με την ήττα. Ναι, έχουμε εντελώς διαφορετικές προσδοκίες και νιώθουμε πεσμένοι επειδή χάσαμε βαθμούς σε παιχνίδια όπως αυτά με την Λαμία και τον Παναιτωλικό αλλά πρέπει να κοιτάζεις μπροστά και να προσπαθήσεις να κερδίσεις το επόμενο παιχνίδι»

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024