Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ινδονησία: Αχανείς καλλιέργειες φοινικόδεντρου θα ξαναγίνουν δάσος

Ινδονησία: Αχανείς καλλιέργειες φοινικόδεντρου θα ξαναγίνουν δάσος

Οι μονοκαλλιέργειες φοινικόδεντρου έχουν εξαπλωθεί σε βάρος των δασών της Νοτιοανατολικής Ασίας,.

Περίπου 2 εκατομμύρια στρέμματα που καταλαμβάνονται σήμερα από μονοκαλλιέργειες φοινικόδεντρων θα επιστρέψουν στη φυσική τους κατάσταση και θα ξαναγίνουν δάσος, υπόσχεται η Ινδονησία, ο μεγαλύτερος παραγωγός φοινικέλαιου στον κόσμο.

Λόγω της διαδεδομένης χρήσης του φοινικέλαιου σε τρόφιμα, καλλυντικά και πολλά ακόμα προϊόντα, οι καλλιέργειες φοινικόδεντρου έχουν εξαπλωθεί σε βάρος των δασών της Νοτιοανατολικής Ασίας, μια καταστροφή που σπρώχνει στο χείλος της εξαφάνισης εμβληματικά είδη όπως οι ουρακοτάγκοι της Ινδονησίας.

Το 2020 η χώρα ξεκίνησε ελέγχους νομιμότητας των φυτειών, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις εξαπλώθηκαν άναρχα σε προστατευόμενες περιοχές.

Σε ορισμένες περιοχές που είχαν επίσημα αναγνωριστεί ως δασικές εκτάσεις, παραγωγοί φοινικέλαιου θα μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους εφόσον πληρώσουν πρόστιμο εντός προθεσμίας που λήγει την Πέμπτη.

Όμως οι καλλιεργούμενες εκτάσεις σε αναγνωρισμένες δασικές περιοχές θα περάσουν πίσω στο κράτος και τελικά θα επιστρέψουν στη φύση, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δασών Μπάμπανγκ Χεντρογιόνο.

«Η κυβέρνηση θέλει να αποκαταστήσει αυτές τις εκτάσεις αφότου [οι εταιρείες] πληρώσουν πρόστιμπ» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

Η καταμέτρηση των καλλιεργημένων προστατευόμενων περιοχών δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο το υπουργείο υπολογίζει ότι η συνολική έκταση είναι περίπου 2 εκατ. στρέμματα.

Η κυβέρνηση προειδοποιεί τώρα τις εταιρείες φοινικέλαιου ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με διώξεις αν διαπιστωθεί ότι καταπατούν δασικές εκτάσεις μετά την προθεσμία της Πέμπτης.

Ακόμα, η ινδονησιακή κυβέρνηση συνέστησε φέτος ειδική ομάδα που θα ελέγχει αν οι καλλιεργητές πληρώνουν τους φόρους τους.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024