Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάρ: Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν με τον ηγέτη της Χαμάς

Κατάρ: Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν με τον ηγέτη της Χαμάς

Ο υπουργός Εξωτερικών του ΙράνΧοσεΐν, Αμίρ-Αμπντολαχιάν, είχε συνάντηση με τον Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είχε συνάντηση με τον Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα.

Η συνάντηση ακολούθησε ξεχωριστές συνομιλίες που είχε την Τρίτη ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν με τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ. Ήταν η δεύτερη επίσημη συνάντηση μεταξύ του Ιράν και της Χαμάς από τότε που η οργάνωση, κήρυξε τον πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Η συνάντηση φάνηκε σαν να ήταν απλά υποστηρικτική προς την Χαμάς

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν εξέφρασε την πεποίθησή του για την οριστική νίκη των Παλαιστινίων «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το παλαιστινιακό έθνος και η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ο οριστικός νικητής της μάχης. Το σιωνιστικό καθεστώς έχει καταρρεύσει και το οριστικό αποτέλεσμα αυτής της μάχης δεν θα είναι άλλο από την αποφασιστική νίκη του παλαιστινιακού έθνους και της Αντίστασης».

Τι συζητήθηκε

Στην συνέχεια δήλωσε πως «οι υποστηρικτικές ψήφοι των χωρών του κόσμου για την Παλαιστίνη στην πρόσφατη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και οι άνευ προηγουμένου αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις εθνών σε διάφορες χώρες της περιοχής, της Ευρώπης και της Αμερικής, δείχνουν το αποκορύφωμα της παγκόσμιας δυσαρέσκειας προς το σιωνιστικό καθεστώς και τους υποστηρικτές του».

Ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν ενημέρωσε περαιτέρω τον κ. Haniyeh και τους πολιτικούς αξιωματούχους του κινήματος Χαμάς για «τις διπλωματικές προσπάθειες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και για ορισμένες πρωτοβουλίες σε επίπεδο ισλαμικών χωρών για την υποστήριξη της Παλαιστίνης με στόχο τον τερματισμό των εγκλημάτων πολέμου του σιωνιστικού καθεστώτος και τη διακοπή του απάνθρωπου αποκλεισμού της Γάζας».

Στη συνάντηση αυτή, ο Ισμαήλ Χανίγια επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος Χαμάς, από την πλευρά του, εξήγησε τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, ιδίως «τα πρωτοφανή εγκλήματα που διαπράττει το σιωνιστικό καθεστώς εναντίον των πολιτών της Γάζας και δήλωσε ότι η επιχείρηση Al-Aqsa Storm απέδειξε την τιμή και το μεγαλείο της Παλαιστίνης και της ισλαμικής Ummah (κοινότητας)».

Ο Ισμαήλ Χανίγια πρόσθεσε ότι «παρακολουθούμε τις πολύτιμες προσπάθειες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν προσωπικά σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και των Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη του παλαιστινιακού έθνους και εκφράζουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας στον Ιρανικό λαό για αυτές τις προσπάθειες».

Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Ιράν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν στον πόλεμο στη Γάζα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να ζητούν από τους άλλους αυτοσυγκράτηση.

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς πρόσθεσε ότι «η Παλαιστινιακή Αντίσταση βρίσκεται στην κορυφή της δύναμης και της εξουσίας της, επομένως το κατοχικό καθεστώς, αντί να εμπλακεί με τις δυνάμεις της Αντίστασης, συνεχίζει να επιτίθεται στους Παλαιστίνιους πολίτες. Μέχρι στιγμής η ποσότητα των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν στη Γάζα εναντίον πολιτών και κατοικημένων περιοχών της Γάζας που έχει χρησιμοποιηθεί, είναι μεγαλύτερη από το μέγεθος της αμερικανικής ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιούνται με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών».

Ο Χανίγια δήλωσε ότι «η ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών να στείλουν τα πλοία και τα στρατεύματά τους στην περιοχή και να προειδοποιήσουν άλλες χώρες έχει ως στόχο να δώσει το πράσινο φως στους Σιωνιστές να συνεχίσουν τα βάρβαρα εγκλήματά τους κατά της Γάζας.

Απαγγέλλοντας ορισμένα εδάφια του Ιερού Κορανίου, ο Χανίγια εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις πιο δύσκολες και σοβαρές καταστάσεις και συνθήκες, ο Θεός θα στείλει την υπομονή, την ειρήνη και τη νίκη Του στους πιστούς και «αυτή η καλή είδηση είναι ο λόγος για την οριστική μας νίκη στην τρέχουσα μάχη».

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024