Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατάρ: Η εθνική μας πολιτική με την Τουρκία είναι η δημιουργία τουρκικού κράτους στην Κύπρο

Τατάρ: Η εθνική μας πολιτική με την Τουρκία είναι η δημιουργία τουρκικού κράτους στην Κύπρο

Πρόθεση των Ελληνοκυπρίων είναι να ενώσουν το νησί με την Ελλάδα, είπε ο Ερσίν Τατάρ και τόνισε ότι «πρέπει να εξηγήσουμε αυτή την υπόθεση» διότι «αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη αδικία.

Το μεγαλύτερο καθήκον του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ ως «πρόεδρος» είναι να εξηγεί το Κυπριακό στον κόσμο, αναφέρει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, προσθέτοντας ότι η «νέα πολιτική» που έχουν αναπτύξει με την Τουρκία είναι αυτή «των δύο κρατών», διότι έχουν μάθει από την εμπειρία ότι «η λύση της ομοσπονδίας που δοκιμάστηκε το 1960 δεν μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 του «Πανεπιστημίου της Ανατολικής Μεσογείου» (DAÜ) και έκανε την πρώτη διάλεξη, γράφει η Kibris Postasi (απ΄όπου και η φωτογραφία, επάνω, του Ερσίν Τατάρ).

Εκπληρώνει το καθήκον του «να εξηγεί το κυπριακό ζήτημα»

Στην ομιλία του, ο Τατάρ υποστήριξε ότι εκπληρώνει το καθήκον του «να εξηγεί το κυπριακό ζήτημα και την κυπριακή υπόθεση ανταποκρινόμενος όσο το δυνατόν περισσότερο στις προσκλήσεις που λαμβάνει από πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων ιδρυμάτων της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν», προσθέτει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Πρέπει να εξηγήσουμε αυτή την υπόθεση τόσο στην πατρίδα μας όσο και διεθνώς, διότι αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη αδικία. Από τη στιγμή που αναγνωρίζεται η ελληνοκυπριακή πλευρά, μπορούν να πάνε και να μιλήσουν παντού.

»Δυστυχώς, εμείς στερούμαστε αυτού του δικαιώματος. Αυτή είναι η δικαιοσύνη του κόσμου. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτή την ανεπάρκεια μοιράζοντας τη φωνή μας, τις πληροφορίες και τις απόψεις μας μέσα από διάφορα κανάλια και αναζητήσεις».

«Ενα τουρκικό κράτος»

Αναφέροντας ότι το μεγαλύτερο καθήκον του ως «πρόεδρος» είναι να εξηγεί το Κυπριακό στον κόσμο, ο Τατάρ είπε ότι η «νέα πολιτική» που έχουν αναπτύξει με την Τουρκία «είναι η πολιτική των δύο κρατών», διότι έχουν μάθει από την εμπειρία ότι «η λύση της ομοσπονδίας που δοκιμάστηκε το 1960 δεν μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ισχυρίστηκε ότι πρόθεση των Ελληνοκυπρίων είναι να ενώσουν το νησί με την Ελλάδα και πρόσθεσε: «Η εθνική πολιτική που ακολουθούμε με την Τουρκία είναι ένα τουρκικό κράτος στο βόρειο τμήμα της Κύπρου».

«Ο Τατάρ τόνισε τη σημασία της ύπαρξης αυτού του τουρκικού κράτους όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού στον χερσαίο και εναέριο χώρο, τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και τη συνέχιση της πορείας του ως κυρίαρχου κράτους», υπογραμμίζει η εφημερίδα και συμπληρώνει:

«Η εναλλακτική λύση είναι είτε να εγκαταλείψουμε το κράτος και να γίνουμε μπάλωμα στους Ελληνοκύπριους, είτε να ενισχύσουμε την ΤΔΒΚ με αυτό τον τρόπο και να βαδίσουμε με ελπίδα για το μέλλον.

»Είναι απαίτηση αρετής να βαδίζουμε στο μονοπάτι που πάντα πιστεύαμε, χωρίς να παραιτούμαστε, χωρίς να εγκαταλείπουμε, χωρίς να ταλαντευόμαστε ποτέ, σε αυτό το ιερό μονοπάτι και να φτάσουμε τελικά στο σημείο που έχουμε δίκιο».

Η αποδοχή της «ΤΔΒΚ»

Ο Τατάρ υποστήριξε επίσης ότι μπορεί να υπάρξουν οικονομικές δυσκολίες «επειδή συνεχίζεται η απομόνωση και το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στον τουρκοκυπριακό λαό» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δυσκολίες αυτές μπορούν να ξεπεραστούν με τον καιρό.

Δήλωσε ότι η λεγόμενη απομόνωση μπορεί να ξεπεραστεί με τον καιρό, αναφέροντας ως παραδείγματα το «DAÜ» και τον τουρισμό και είπε ότι τα τελευταία 40 χρόνια έχουν γίνει μεγάλα επιτεύγματα στα κατεχόμενα.

Είπε ακόμη ότι «η αναγνώριση και η αποδοχή της ΤΔΒΚ στον κόσμο έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, με τις εξελίξεις στις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το κεφάλαιο, τον τουρισμό και άλλους τομείς».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024