Στο… κενό το τελεσίγραφο Κωνσταντοπούλου – Δεν παραδίδει την έδρα ο Χουρδάκης
Η κ. Κωνσταντοπούλου τους έδωσε περιθώριο δύο ημερών καλώντας τους - όπως είπε - «να μην συνεχίσουν να ευτελίζουν άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες»
Μαίνεται ο «πόλεμος» στην Πλεύση Ελευθερίας μετά το τελεσίγραφο που έστειλε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τους Μιχάλη Χουρδάκη και Αρετή Παπαϊωάννου προκειμένου να παραδώσουν τις έδρες τους.
Η κ. Κωνσταντοπούλου τους έδωσε περιθώριο δύο ημερών καλώντας τους – όπως είπε – «να μην συνεχίσουν να ευτελίζουν άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».
Η Αρετή Παπαϊωάννου, βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης, που έφυγε από την Πλεύση Ελευθερίας με μια ανακοίνωση που εξαπέλυε κεραυνούς κατά του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, φέρεται, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η πρόεδρος, να έχει υπογράψει «δεσμευτική υπεύθυνη δήλωση παράδοσης της έδρας».
Τι θα κάνει ο Χουρδάκης
Σύμφωνα με πληροφορίες o Μιχάλης Χουρδάκης ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί δεν φαίνεται διατεθειμένος να υπακούσει στο τελεσίγραφο της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ως εκ τούτου δεν θα παραδώσει την έδρα.
Υπενθυμίζεται ότι ίδιος ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης, είχε δηλώσει στις 11 Οκτωβρίου για το τι προτίθεται να κάνει με την έδρα.
«Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της».
Δεύτερη αποχώρηση με «πυρά» κατά Κωνσταντοπούλου
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπαϊωάννου, στην επιστολή της προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ- και ορισμένων μελών αυτής- προς το πρόσωπό μου, έπειτα- κυρίως- από την αποπομπή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η βουλευτής».

- Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και σφαίρες στη Μυτιλήνη – Προσπάθησαν να τα περάσουν από Τουρκία
- Νέες υδρογεωτρήσεις στην Τήλο
- Ο Τζον Τραβόλτα εξηγεί την έμπνευση πίσω από τις viral εμφανίσεις του με μπερέ στις Κάννες
- Βολές Σαμαρά: Η απόσυρση οπλικών συστημάτων από Κάρπαθο, Διδυμότειχο, Κύπρο προκαλεί μείζονα ερωτήματα
- Για να γλιτώσουν από τους τουρίστες, οι φώκιες του Ιονίου κρύβονται σε υποβρύχιες φυσαλίδες αέρα
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο στο MEGA
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/5): Δράση με Premier League και Ολυμπιακός – Εθνικός στο πόλο
- Τζαβέλλας: Αρνείται να καταθέσει στη Βουλή για τις υποκλοπές – Επικαλείται «διάκριση των εξουσιών»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442