Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Ο Περισσός μετρά τα κέρδη του

ΚΚΕ: Ο Περισσός μετρά τα κέρδη του

Έχοντας το βλέμμα και στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ κινείται πλέον με στόχο την αριστερή ηγεμονία

Τα χαμόγελα στο ΚΚΕ για τα πρόσφατα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές διαδέχθηκε η γρήγορη αποτίμηση του πολιτικού τοπίου, των δυνατοτήτων του Περισσού και της στρατηγικής αντεπίθεσης με πεδία το Παλαιστινιακό εκτός και το κοινωνικό εντός.

Καταρχάς για τις εκλογές, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αποτιμά πως τελικώς σταθεροποιείται και ενισχύεται «ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών – λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Εδώ κανείς μπορεί να εντοπίσει και το γιατί της έντασης της «επίθεσης» του Περισσού προς τα άλλα κόμματα με στόχο ακριβώς να αναδειχθεί ως ο μοναδικός σοβαρός πόλος ανυπακοής.

Εδώ και πίσω από τις γραμμές των δραματικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί γνώστες του χώρου επισημαίνουν ότι έχει ιδιαίτερη σημασία πως το ΚΚΕ εξέδωσε αυτοτελώς ανακοίνωση-θέση για τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.

Κάτι που δείχνει πως και τα «κόκκινα ραντάρ» δεν αγνοούν ή δεν υποτιμούν τα εκεί γεγονότα, και πως ο Περισσός προσβλέπει σε μια αριστερή ροή ψηφοφόρων και υποστηρικτών απ’ τα αριστερά προς το ΚΚΕ.

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προϊόν συνωμοσίας, αλλά το αποτέλεσμα του πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού που βιώνουν – αργά ή γρήγορα – όλα τα κόμματα αυτού του είδους, τα οποία υπηρετούν το σύστημα πουλώντας ψεύτικες ελπίδες περί «προόδου», «εκσυγχρονισμού» και πάνω απ’ όλα «εξανθρωπισμού του καπιταλισμού». Αυτόν τον δρόμο ακολούθησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση», λέει το ΚΚΕ.

Δεν παραβλέπουν δε τις πρόσφατες μετρήσεις που και τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα χαμόγελα μπορούν δικαίως να προκαλούν στον Περισσό.

Εδώ δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το ΚΚΕ καταγράφει ακόμη και διψήφιο ποσοστό, κάτι που θέτει υψηλά τον πήχη για τις ευρωεκλογές.

Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το ΚΚΕ καταγράφει ακόμη και διψήφιο ποσοστό, κάτι που θέτει ψηλά τον πήχη για τις ευρωεκλογές

Σκληρή θέση απέναντι στο Ισραήλ

Ο Περισσός, με όλα αυτά στη φαρέτρα των αναλύσεων και στόχων του σήμερα βασικά ιεραρχεί το Παλαιστινιακό, εντοπίζοντας και εδώ πολιτικό ζωτικό χώρο για ηγεμονία. Κάτι που έδειξαν και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις.

«Οι οργανώσεις του ΠΣΕ που συμμετέχουν στις συγκλονιστικές λαϊκές διαδηλώσεις σε όλη την υδρόγειο, εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον βασανισμένο λαό της Παλαιστίνης και στον δίκαιο αγώνα του και απαιτούν να σταματήσει τώρα η ισραηλινή σφαγή και ο θανατηφόρος αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και μεταξύ αυτών χιλιάδες νεκρά παιδιά και αμάχους», είναι μια αποστροφή της δήλωσης του Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ και ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Στο ΚΚΕ έχουν σκληρή στάση για το όλο θέμα και επιρρίπτουν αξιακά ευθύνες στο κράτος του Ισραήλ, αλλά κριτικάρουν και τη θέση των εδώ κομμάτων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις είναι διπλά εκτεθειμένοι, γιατί από το 2015 σφυρίζουν αδιάφορα και αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με τη σχετική, ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής», ανέφερε το ΚΚΕ όταν ξέσπασε η κρίση στη Γάζα.

Αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια

Το επόμενο διάστημα οργανώνουν συλλαλητήρια με έντονο αντιιμπεριαλιστικό τόνο. Πρωτοβουλίες που θα ζωηρέψουν και ενόψει του φετινού εορτασμού της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου που φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια και που για το ΚΚΕ θα είναι σταθμός στην όλη πολιτική του δράση.

Εδώ μάλιστα η ΚΕ του ενέκρινε τον Τόμο Γ2 του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, που αφορά την περίοδο της χούντας και θα κυκλοφορήσει στα τέλη Νοεμβρίου.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024