Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Δεσμευόμαστε στους επαγγελματίες με χαμηλό εισόδημα ότι ο φόρος θα είναι μηδέν

Κασσελάκης: Δεσμευόμαστε στους επαγγελματίες με χαμηλό εισόδημα ότι ο φόρος θα είναι μηδέν

Δεν σας κάνουμε χάρη, με αυτά τα εισοδήματα ο μηδενικός φόρος είναι κοινωνική ανάγκη, έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα social media

Μία μέρα μετά την προαναγγελία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με μήνυμά του στα social media αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε ότι ο φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα είναι μηδενικός.

«Ξέρετε τι είναι να γίνει με το νέο φορολογικό καθεστώς Μητσοτάκη; Δείτε στο βίντεο. Η λογική ‘41% έχω, ό,τι θέλω κάνω’ οδηγεί και σε φορολογική αλαζονεία» αναφέρει στην ανάρτησή του.

«Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι με εισόδημα ως 10.000 ευρώ, ο φόρος τους θα είναι μηδέν. Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη. Αλλά επειδή με αυτά τα εισοδήματα, είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι μηδέν», έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε τον σάλο από τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για την επιστροφή της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες, τον περασμένο Μάιο, λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν μεγάλη πολιτική ζημιά που, για πολλούς, οδήγησε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αν και ο κ. Κατρούγκαλος απέσυρε την υποψηφιότητά του, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τα σενάρια για «κρυφή ατζέντα υπερφορολόγησης» που έδιναν κι έπαιρναν να προκαλέσουν την οργή και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη, λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται» ήταν η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024