Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο της «αποπομπής» Κατρούγκαλου – Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Το παρασκήνιο της «αποπομπής» Κατρούγκαλου – Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και του ζήτησε να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, με τον πρώην υπουργό να συμφωνεί αμέσως.

Εκτός εκλογικής μάχης βρέθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, στο οποίο μίλησε αποκλειστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τέλος στα σενάρια περί «κρυφής ατζέντας» στο πρόγραμμα του κόμματος για αυξήσεις εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο 20%, και πριν ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τις εκλογές ο κ. Κατρούγκαλος, είχε προηγηθεί ένα κρίσιμο τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και του ζήτησε να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, με τον πρώην υπουργό να συμφωνεί αμέσως, προκειμένου να μην δώσουν μεγαλύτερο «πάτημα» στη Νέα Δημοκρατία στο «παρά πέντε» των εκλογών.

Επιχείρηση «damage control»

Γεγονός είναι, βέβαια, ότι έχει ήδη προκληθεί πολιτική ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου κεντρικό σύνθημα σε αυτή την εκλογική μάχη είναι το τρίπτυχο «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών», αλλά και η μείωση της φορολοφίας, και γενικότερα μία πολιτική που θα ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες.

Ήδη, εξάλλου, τα σχόλια του Μαξίμου, δια κυβερνητικού εκπροσώπου, ήταν πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος έφυγε επειδή ήταν… «μαρτυριάρης», κάνοντας σαφή αναφορά σε «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ περί επιβολής φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαιώνει πως δεν είναι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο, ξεκαθαρίζοντας ότι στο πρόγραμμα του κόμματος «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών».

Μάλιστα, πληροφορίες λένε πως ο Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική ομιλία του στο Σύνταγμα σήμερα, Πέμπτη, θα αναφερθεί στο θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιβάλει καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.

Παράλληλα, αναμένεται να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, τόσο για τα δικά της οικονομικά πεπραγμένα, όσο και για «εργαλειοποίηση» των προσωπικών δηλώσεων Κατρούγκαλου, με στόχο να δυσφημίσει τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024