Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η συμπερίληψη έχει τη μορφή μίας μπάρας

Η συμπερίληψη έχει τη μορφή μίας μπάρας

που είναι… για καλό σκοπό

Η ανεργία των νέων στη χώρα μας είναι ένα χρόνιο πλέον πρόβλημα που αφήνει έναν στους τέσσερις εν δυνάμει εργαζόμενους κάτω των 25 εκτός αγοράς. Φανταστείτε λοιπόν τι συμβαίνει στους νέους με αναπηρία που έχουν να αντιμετωπίσουν σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια και κοινωνικές προκαταλήψεις. Κανείς μας δεν μπορεί να μπει ακριβώς στη θέση τους και να νοιώσει τον αποκλεισμό, μπορούμε όμως όλοι μας να στηρίξουμε αξιόλογες προσπάθειες ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Γιατί όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν δικαίωμα στην εργασία, για να μπορούν να  αισθάνονται ασφαλείς, δημιουργικοί και, όσο το δυνατόν, ανεξάρτητοι και αυτόνομοι.

Σε αυτό το πλαίσιο ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης, ο Γρηγόρης δημιούργησε ένα νέο προϊόν, τη μπάρα Γρηγόρης – School Synergy Snacks, η οποία συσκευάζεται από νέους με αναπηρία. Με αυτό τον τρόπο ο Γρηγόρης, σε συνεργασία με τη School Synergy Snacks, αμβλύνει τις ανισότητες και τους προσφέρει κοινωνική και εργασιακή ένταξη.

Η School Synergy Snacks είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων, που λειτουργεί από το 2019 και έχει σαν όραμά της, την επαγγελματική αποκατάσταση και τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονόμηση νέων με νοητικές αναπηρίες και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές.

Αυτό ακριβώς το όραμα συμμερίστηκε ο Γρηγόρης και σχεδίασε αυτή την πρωτοποριακή δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η μπάρα Γρηγόρης – School Synergy Snacks, εκτός από τον κοινωνικό της πρόσημο, μας κερδίζει με την ποιότητα και τη γεύση της. Είναι υψηλής διατροφικής αξίας, με υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Εμάς μας κέρδισε και η συσκευασία της που είναι μοντέρνα, χαρούμενη και αποπνέει έναν αέρα αισιοδοξίας για τους νέους αυτούς ανθρώπους.

Μπορούμε όλοι μας να στηρίξουμε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια εργασιακής ένταξης των συνανθρώπων μας, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση, την ικανοποίηση και τη χαρά τους να αποτελούν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας.

Ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας τη σοφή κινέζικη παροιμία που λέει ότι αν θέλεις να βοηθήσεις κάποιον που πεινάει μη του δώσεις να φάει ψάρι αλλά να του δώσεις ένα καλάμι και να του μάθεις να ψαρεύει. Έτσι ακριβώς μία πραγματική ευκαιρία εργασίας είναι το σημαντικότερο για την ένταξη των νέων με αναπηρία στην αγορά και την κοινωνία.

Η μπάρα Γρηγόρης – School Synergy Snacks διατίθεται αποκλειστικά σε όλα τα καταστήματα Γρηγόρης και online στο gregorys.gr & το Gregory’s e-order app και είναι στο χέρι μας να την επιλέξουμε… για καλό σκοπό.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024