Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: «Νευρίασα γιατί με χτύπησε» είπε στην απολογία του ο 70χρονος που σκότωσε τον γιο του με σκεπάρνι

Θεσσαλονίκη: «Νευρίασα γιατί με χτύπησε» είπε στην απολογία του ο 70χρονος που σκότωσε τον γιο του με σκεπάρνι

Ο κατηγορούμενος συνέθλιψε το κεφάλι του γιου του χτυπώντας τον 18 φορές με το σκαπτικό εργαλείο και προσπάθησε να αυτοκτονήσει - «Μας απειλούσε, φοβόμουν» υποστήριξε

Δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη ο 70χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο και για οπλοχρησία, που σκότωσε με σκεπάρνι τον γιο του το 2022 καταφέρνοντάς του πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το θύμα ήταν τοξικομανής και λόγω της εξάρτησης του δημιουργούσε προβλήματα στην οικογένεια του.

«Δεν θυμάμαι πώς τον χτύπησα»

Σύμφωναμε πληροροφίες του grtimes.gr, ο 70χρονος παιδοκτόνος είπε τα εξής: «Νευρίασα γιατί με χτύπησε αλλά πιο πολύ για τα λόγια που είπε. Δεν θυμάμαι πώς τον χτύπησα».

Συνέθλιψε το κεφάλι του χτυπώντάς το 18 φορές με το σκεπάρνι

Ο κατηγορούμενος χτύπησε 18 φορές με το σκαπτικό εργαλείο το κεφάλι του γιου του σκοτώνοντάς τον και, μετά την πράξη του, επιχείρησε να δώσει τέλος και στη δική του ζωή.

Η σύζυγος του δράστη και μητέρα του θύματος περιέγραψε ότι η σχέση του γιου της με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν προβληματική. «Έφευγε το πρωί και γυρνούσε το βράδυ. Κάθε μέρα έκανε φασαρία και ζητούσε λεφτά» κατέθεσε η μάρτυρας.

Τι υποστήριξε ο παιδοκτόνος στην απολογία του

Κατά την απολογία του, ο 70χρονος ισχυρίστηκε ότι κρατούσε το σκεπάρνι γιατί προσπαθούσε να φτιάξει έναν καναπέ: «Ήρθε ο γιος μου και άρχισε να ζητάει λεφτά, λεφτά. Η γυναίκα μου είχε φύγει από το σπίτι. Του έδωσα 20 ευρώ κι έφυγε. Μετά από δύο ώρες γύρισε ξανά. Έφερε μαζί του ένα κουτί με χάπια. Πάλι ζήτησε λεφτά. “Τα χάπια στοιχίζουν 2.000 ευρώ. Θα πάω στη Σαμοθράκη, θα τα πουλήσω και θα σου επιστρέψω τα χρήματα” μου είπε. Με χτύπησε δύο φορές με την πατερίτσα που είχε και του απάντησα να με αφήσει ήσυχο. Κρατούσα το σκεπάρνι και πήγαινα να το αφήσω στη θέση του, στο μπαλκόνι. Μου είπε “θα πάρω το σκεπάρνι και θα στο βάλω στον κ….ο“. Μετά δεν θυμάμαι τι έκανα. Τον είδα νεκρό» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Και συνέχισε: «Νευρίασα γιατί με χτύπησε αλλά πιο πολύ για τα λόγια του. Έλεγε ότι θα βάλει φωτιά στο σπίτι, όταν κοιμόμαστε. Ό,τι έλεγε, πάντα το έκανε. Πάντα μας απειλούσε. Φοβόμουν. Μια φορά είχε πάρει τόσα πολλά χάπια και του γύρισε η γλώσσα του. Τον επανέφερα στη ζωή. Την ώρα που κατάλαβα τι έκανα και ότι τον σκότωσα, ήθελα να αυτοκτονήσω και γι’ αυτό πήρα τα χάπια, να «φύγω» μαζί του».

Ένοχος ο κατηγορούμενος

Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης περί βρασμού ψυχικής ορμής και περί νόμιμης άμυνας. Ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο 70χρονος «όπως κατηγορείται».

Θυμίζεται ότι το έγκλημα έγινε πριν έναν χρόνο, το 2022, στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγος του 70χρονου βρήκε τον γιο τους νεκρό και τον άνδρα της σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Η δίκη διακόπηκε για τα τέλη Νοεμβρίου οπότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του ΜΟΔ.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024