Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο Ηράκλειο: Σε εξέλιξη η αντιφασιστική πορεία -  «Φραγμός» των ΜΑΤ και προσαγωγές

Νέο Ηράκλειο: Σε εξέλιξη η αντιφασιστική πορεία – «Φραγμός» των ΜΑΤ και προσαγωγές

Σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Νέο Ηράκλειο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αθήνα, ως απάντηση στο κάλεσμα των ακροδεξιών στο Νέο Ηράκλειο.

Η πορεία συνεχίζεται αυτή τη στιγμή στα Πευκάκια, όπου πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Την ίδια ώρα στην περιοχή πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις ακροδεξιών με καλέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατο των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Η περιοχή βρίσκεται υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό, με την ΕΛΑΣ να προχωράει σε εννέα προληπτικές προσαγωγές, υπό τον φόβο επεισοδίων

Υπενθυμίζεται πως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία απαγόρευε όλες τις συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις.

Η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, από την 06:00’ ώρα της 1-11-2023 έως την 06:00’ της 2-11-2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.

Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων».

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο

«Φραγμός» των ΜΑΤ στην αντιφασιστική πορεία

«Φραγμός» των ΜΑΤ στην αντιφασιστική πορεία

«Φραγμός» των ΜΑΤ στην αντιφασιστική πορεία

Συλλήψεις ακροδεξιών

Η ΕΛ.ΑΣ. μέσω Europol και Interpol είχε ενημερώσει τις Αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για το κάλεσμα και την πρόσκληση ακροδεξιών και έως τώρα η μόνη χώρα που είχε σχετικές πληροφορίες και απάντησε στις ελληνικές Αρχές ήταν η Ιταλία, όπου είχαν την πληροφορία πως σκόπευαν να έρθουν στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο γεγονός 12-13 οργανωμένοι ακροδεξιοί.

Σημειώνεται ότι εδώ και ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ. μέσω Europol και Interpol είχε ενημερώσει τις Αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για το κάλεσμα και την πρόσκληση ακροδεξιών και έως τώρα η μόνη χώρα που είχε σχετικές πληροφορίες και απάντησε στις ελληνικές Αρχές ήταν η Ιταλία, όπου είχαν την πληροφορία πως σκόπευαν να έρθουν στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο γεγονός 12-13 οργανωμένοι ακροδεξιοί.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024