Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Hyundai Jade Concept: Στην «υπερβολική» πλευρά των B-SUV

Hyundai Jade Concept: Στην «υπερβολική» πλευρά των B-SUV

Με αφορμή την SEMA η Hyundai παρουσιάζει μια πρωτότυπη παραλλαγή του νέου Kona με… αναβολικά

Η νέα γενιά του Kona έχει αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον καθώς η Hyundai έδωσε προφανώς ιδιαίτερη έμφαση στον επαναπροσδιορισμό του μοντέλου διαβάζοντας σωστά τις απαιτήσεις της εποχής σε τεχνολογικό επίπεδο είτε ιδωμένο σε ψηφιακούς είτε σε όρους συνόλων. Βέβαια η επιτυχία της προσέγγισης της κορεατικής φίρμας μένει να επαληθευτεί και από τις πωλήσεις του κορεατικού μοντέλου που πήρε σχετικά προσφάτως μια θέση στις αντιπροσωπείες της Hyundai.

Με αφορμή την έκθεση SEMA που πραγματοποιείται στο Las Vegas η Hyundai επέλεξε να δώσει μια διαφορετική εκδοχή του Β-SUV στα μέτρα της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό το Kona Jade Concept αποκτά μια νέα, αρκούντως έντονη απόχρωση ονόματι Robbins egg blue και παράλληλα μια σειρά από υπερτονισμένα σπορ χαρακτηριστικά.

Σε αυτά συγκαταλέγονται ένα νέο spoiler μπροστά, μεταλλικοί αναβατήρες στα πλευρά του και ένα spoiler πίσω. Οι θόλοι αλλά και το περίγραμμα των παραθύρων ενδίδουν στην σκοτεινή πλευρά των αποχρώσεων ενώ, όπως εύκολα θα υπέθετε κανείς, η συγκεκριμένη πρωτότυπη παραλλαγή του Kona διαθέτει χαμηλωμένη ανάρτηση, με πιο κοντά ελατήρια που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 5,0 εκατοστά ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τροχοί 20 ιντσών με ελαστικά της Michelin Pilot Sport 4S. Παράλληλα την εικόνα συμπληρώνει μια κομψή μπαγκαζιέρα οροφής στην ίδια γυαλιστερή μαύρη απόχρωση με τις λεπτομέρειες.

Επιπλέον στον «εξοπλισμό» του πρωτότυπου περιλαμβάνεται και ένα αντίστοιχης απόχρωσης ηλεκτρικό ποδήλατο το οποίο αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα για τη διεκπεραίωση εργασιών όπου η χρήση αυτοκινήτου αντενδείκνυται ή ακόμα και για αναψυχή.

Το εσωτερικό έχει επίσης αναβαθμιστεί με κυρίαρχα τα Recaro καθίσματα με ένα μοναδικό μοτίβο επενδύσεων που δημιουργήθηκε για να ταιριάζει με την απόχρωση του εξωτερικού ενώ έχουν προστεθεί μια σειρά από επιπλέον λεπτομέρειες και στοιχεία όπως τα πολυτελή πατάκια, η συρόμενη επιφάνεια στο πορτ μπαγκάζ, οι αναβατήρες αλουμινίου καθώς και ένας φορητός φορτιστής.

Η κορεατική φίρμα δεν αποκαλύπτει στοιχεία για το μηχανικό σύνολο, ωστόσο οι λεπτομέρειες του concept προδίδουν ότι πρόκειται για το Kona Hybrid το οποίο συνδυάζει ένα κινητήρα 1,6 λίτρου με ηλεκτρικό μοτέρ, απόδοσης 141 ίππων και 265 Nm ροπής.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024